Інсценування замовного вбивства: У поліції Кропивницького пояснили, чому у місті вибухнуло авто

Після інсценування вибуху, коли чутки про інцидент дійшли до замовників убивства, правоохоронці затримали підозрюваних у замовному злочині.

Вибух авто у Кропивницькому був інсценуванням замовного вбивства. Фото:twitter

Поліція Кіровоградської області ініціювала вибух автомобіля у Кропивницькому і поранення потерпілого. Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області, інформують Патріоти України.

Правоохоронці пояснили, що, за попередніми даними, 32-річний громадянин, якого утримують в одній зі спецустанов як підсудного, попросив свого знайомого на волі за грошову винагороду вбити 36-річного працівника одного з державних органів, з яким мав неприязні стосунки.

"Інформацію про підготовку до вчинення вбивства отримали оперативники. Перевіривши її, поліцейські інсценували скоєння тяжкого злочину – "вибух" автомобіля та поранення потерпілого. Громадянин, загибель якого особи пропонували "купити" за гроші, залишив місце пригоди живим і неушкодженим, та головною умовою документування їхніх злочинних дій продовжувала бути повна конспірація", – підкреслили в поліції.

У відомстві уточнили, що після інсценування вибуху, коли чутки про інцидент дійшли до замовників убивства, працівники поліції та прокуратури разом зі спецпідрозділом поліції КОРД затримали осіб після передання їм коштів за виконане замовлення.

Під час обшуків за місцем проживання одного з чоловіків правоохоронці виявили та вилучили пристрої, схожі на гранати Ф-1 і РГД.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 14 Кримінального кодексу України (підготовка до злочину) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. За такі дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від дев'яти до 15 років або довічне ув'язнення.

Сьогодні поліція Кіровоградської області повідомила, що приблизно о 5.00 у Кропивницькому вибухнув автомобіль "Нива", водій дістав серйозні поранення. За попередньою інформацією, здетонував вибуховий пристрій, прикріплений до автомобіля.

Унаслідок вибуху постраждав оперуповноважений СІЗО міста, заявив екс-керівник державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

"Єдине, що ми можемо зробити": У ЄС відреагували на зупинку надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 16:52

У Єврокомісії відреагували на зупинку надання консульських послуг чоловікам з України за кордоном. Там заявили, що в питаннях тимчасового захисту немає розрізнення щодо статі, водночас пообіцяли взяти до уваги оголошення Міністерства закордонних справ ...