Інвестиції у 28 млн не допомогли: У Запоріжжі нечистоти йдуть прямо в Дніпро

Труби забиті, стоки не проходять, у ночі їх вивозять машинами у відстійник.

Біля Запоріжжя. Фото: 061

На очистку води в Запоріжжі витратили $28 млн. Але замість оновленої системи водопостачання та очистки води нечистоти уночі вивозять машинами у відстійник. Національна поліція у Запорізькій області розслідує злочин Про це стало відомо із ухвали Комунарського суду Запоріжжя від 16 грудня 2016 року, передають Патріоти України.

Відповідно до судових документів, протягом 2014 року та на початку 2015 року КП «Водоканал» м. Запоріжжя самоуправно розмістило на землях відходи від виробничо-господарської діяльності. Відповідно до заяви про вчинення кримінального правопорушення (від 30 листопада 2016 року), яку подав голова ГО «Запорізький антитерористичний центр», комунальне підприємство «Водоканал» міста Запоріжжя самоуправно розмістило мулові поля поблизу селища Балабіно шляхом незаконного заволодіння сільськогосподарськими землями.

При цьому зазначається, що у 1999 році КП «Водоканал» уклало кредитну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку на підставі «Програми інвестицій і розвитку системи водопостачання та очистки води м. Запоріжжя» на суму 28 млн. дол.

У 2014 році Запорізька міська рада затвердила звіт про завершення реконструкції центральних каналізаційних очисних споруд Лівого берегу (ЦОС-1). У ньому стверджувалося, що скидання неочищеної води у річку Дніпро припинено.

«Разом з тим, реконструйована була тільки перша частина, а саме: приймач 800 м. Більше роботи не проводились. Труби забиті, стоки не проходять, у ночі їх вивозять машинами у відстійник. Після 18:00 годин, коли у санепідемстанції закінчується роботи день і її не можливо викликати для відібрання проб повітря, на ЦОС починають проводити роботи по перевезенню та очищенню. В липні 2015 року після ливня обвалився каналізаційний колектор, що обслуговує правий берег, та всі фекалії потекли у річку Дніпро. Більше ніж за 40 років роботи КП «Водоканал» здійснити реконструкцію колектору не знайшло можливості, хоча у 2015 році директор КП «Водоканал» звітував про розроблену проектну документацію» - йдеться у судових матеріалах.

З метою доведення винуватості у скоєному діянні, чи її спростування, для забезпечення проведення судово-будівельної експертизи, орган досудового розслідування просив тимчасовий доступ до документів, що супроводжували виконання проекту «Програма інвестицій і розвитку системи водопостачання і очистки води м. Запоріжжя», додатків до неї, документів про переведення на рахунок КП «Водоканал» кредиту, чеків про оплату кредиту; договорів на виконання робіт за вказаним проектом, фактів виконаних робіт і т. п. Суд задовольнив клопотання.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...