Історія з арештом американських кореспондентів в Сочі не закінчилася, - Шипілов

Адвокат американців заявив, що ФСБ порушує закон і придирається до журналістів необгрунтовано.

В Сочі ФСБ повторно затримали американських журналістів. Фото: uapress.info.

Патріоти України повідомляли про затримання журналістів американського телеканала НВОв російському Сочі - журналісти знімали сюжет про "олімпійські" котеджі. Знімальну групу з США затримали співробітники ФСБ, звинувативши їх в тому, що вони знаходяться в зоні без дозволів. Історія мала продовження - на цей раз співробітники ФСБ перешкодили бесіді американських журналістів з одним з місцевих жителів, Мардіросом Демерчяном. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на replyua.net.

Продовження історії розповів російський блогер Андрій Шипілов. Журналісти хотіли поспілкуватися з місцевим жителем, який в 2013 році прославився тим, що розповів про факти зловживань і корупції на будівництві Олімпійських об'єктів.

Після цього його доставили в місцеве відділення поліції за звинуваченням у крадіжці будматеріалів і жорстоко побили. Лікарі міськлікарні №4, куди Демерчана доставили з відділення поліції, побоялися надавати йому медичну допомогу і проводити медичний огляд.

Мардірос подав скаргу на дії поліції, але проти нього порушили кримінальну справу, яка грунтувалася на завідомо помилковому доносі співробітників поліції і яка завершилося обвинувальним вироком.

Згодом вирок скасували через те, що слідством були допущені дуже очевидні порушення. Однак це не завадило порушити проти Мардіроса нову справу за тією самою підставою.

Коли журналісти йшли до Демерчяна, на вулиці до них знову підійшли люди в цивільному, представилися співробітниками ФСБ і звинуватили їх, що ті знаходяться в прикордонній зоні без пропусків.

Американці були змушені виїхати, щоб уникнути повторного арешту. Адвокат американців заявив, що ФСБ порушує закон і чіпляється до журналістів необгрунтовано.

На щастя, патрульні були поруч: У Києві жінка намагалася стрибнути з Володимирського пішохідного мосту (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:31

У Києві патруль "Муніципальної охорони" попередив спробу самогубства киянки. Про це інформує КМДА, передають Патріоти України. Подія сталася близько 4-ї години ранку в парку "Володимирська гірка". Працівники "Муніципальної охорони" отримали повідомленн...

Російський боксер зізнався, чи спілкується з Василем Ломаченком

четвер, 2 травень 2024, 20:55

Російський колишній чемпіон світу Сергій Ковальов розповів, коли востаннє контактував з Василем Ломаченком. За словами росіянина, він заходив у роздягальну до українця перед його поєдинком проти Девіна Хейні, щоб підтримати його. Після цього у них не б...