Історичний момент: У Києві знесли останнього Леніна (відео)

Пам'ятник знаходився на вулиці Козацькій у Голосіївському районі столиці.

Скрін відео

12 травня в Києві знесли останній пам'ятник радянському вождю Володимиру Леніну, який залишався в Голосіївському районі на вулиці Козацькій. Відео опублікували на каналі FrozenNoseStudio в YouTube, передають Патріоти України.

На ньому видно, як троє людей тягнуть пам'ятник за мотузки, потім він падає на землю, розбиваючись на кілька частин.

Про те, що в Києві вцілів пам'ятник Леніну, повідомили журналісти "Громадського" у Facebook. Зазначали, що "постамент врятувала непримітна промислова територія за шлагбаумом, можливо – відсутність будь-яких згадок про його існування або літня жінка, яка не шкодує сил для захисту Ілліча".

Як відомо, у жовтні 2016 року голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович повідомив, що в містах України знесли всі пам'ятники Леніну. За його словами, такі монументи залишилися тільки в сільській місцевості.

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...