Юра Єнакіївський подарував розкішний палац у Кончі-Заспі менеджеру корупціонера з оточення Кадирова (відео)

Один з найвпливовіших членів команди екс-президента Віктора Януковича місяць тому переписав свій "палацовий комплекс" у Конча-Заспі на людину з ім"ям Пауло Урфер. Таке ж ім"я у менеджера футбольної команди у Монако, де постійно мешкає Юрій Іванющенко.

Юрій Іванющенко. Фото:СЛЕД.net.ua

Юрій Іванющенко – відомий також як “Юра Єнакієвський”, переоформив розташований у Кончі-Заспі розкішний маєток на менеджера корупціонера з оточення Кадирова. Про це розповідається в сюжеті програми "Наші гроші", зазначають Патріоти України.

15 тис. квадратних метрів «комплексу у складі малоповерхової житлової забудови та об’єктів адміністративно-офісного та рекреаційного призначення» розташовані на 21-му кілометрі Столичного шосе. Маєток складається з адміністративно-офісної будівлі, центрального будинку кіноконцертного залу, картинної галереї, банного комплексу, саду, трьох озер і причалу.

Землю комплексу площею 35 гектарів вивели за часів мера Леоніда Черновецького на низку приватних кооперативів. Після чого землю провели через ряд переоформлень, переписуючи деякі ділянки по 6 разів. Прокуратура поки що безуспішно намагається її відсудити.

19 жовтня було укладено договір купівлі-продажу, за яким маєток відійшов новому власнику на ім’я Урфер Паоло. Також новий набувач отримав низку ділянок, з яких складається палацовий комплекс. Частини ділянок, на яких розташовані будівлі, – залишилися оформлені на компанію з орбіти впливу самого Іванющенка.

Людина з ім’ям покупця нерухомості Іванющенко живе в Монако і має зареєстровану у Швейцарії фірму «The one football consultants sarl».

Раніше Пауло Урфер був технічним директором футбольного клубу «Ксамакс». У 2011 році цей клуб купив чеченський бізнесмен Булат Чагаєв, який тоді був віце-президентом футбольного клубу «Терек» (Грозний, Чечня). Почесним президентом російського клубу є президент Чечні Рамзан Кадиров. А Чагаєв в інтерв’ю говорив, що Кадиров йому «як брат».

На початку 2012 року прокуратура Швейцарії затримала Чагаєва за фінансові махінації і несумлінне управління футбольним клубом. При цьому Урфер публічно захищав Чагаєва. Через рік Чагаєва вислали зі Швейцарії. ЗМІ навесні цьогоріч повідомляли, що місце проживання Чагаєва поки не відомо. У 2011 році він також за вказівкою Кадирова залишив посаду віце-президента «Терека».

Зі свого боку Іванющенко мав відносини з Кадировим.

У 2013 році Юра Єнакіївський був на дні народження Кадрова разом із Геннадієм Кернесом, Михайлом і Дмитром Добкіними, Валерієм Писаренком та іншими.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...