Ювелірна робота: Для нанороботів створили найменший двигун в світі

Двигун сконструйований з маленьких золотих кульок, які покриваються спеціальним полімерним гелем. Їх розмір становить близько 0,06 мікрона.

Для нанороботів створили найменший двигун в світі. Фото: weclever.ru.

Фахівці з Кембриджського університету змогли розробити найменший двигун в світі з нині існуючих. Він повністю функціонує. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені підкреслюють, що двигун здатний вести управліннян нанороботами. Його встановлюватимуть на медичних роботах, які здатні переміщуватися всередині людського організму.

"Люди вже багато років говорять про появу нанороботів, однак їх досі не існує. Чому? Тому що до теперішнього моменту не було способу змусити їх переміщатися в рідкому середовищі. Це як плисти через патоку, тільки в наномасштабі, тому що сила тяжіння між молекулами дуже висока ", - заявив один з авторів роботи Джеремі Бомберг.

Прототип двигуна отримав назву Ant. Він виробляє на одиницю ваги рушійну силу в десять разів вищу, ніж у будь-якого сучасного мотора або м'яза. Двигун сконструйований з маленьких золотих кульок, які покриваються спеціальним полімерним гелем. Їх розмір становить близько 0,06 мікрона. Це в тисячу разів тонше за людську волосину.

Наноперетворювач може управляти нанороботом, приблизно як поршень в автомобільному двигуні. При цьому його розмір менше в мільярди разів. Вчені заявляють, що вже зараз працюють над практичним застосуванням даної розробки.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...