Іван Малкович - один з лауреатів: Став відомим список переможців Шевченківської премії

Премію дають за внесок у розвиток культури і мистецтва. Щорічно присуджується до 5 нагород.

Нагорода для лауреатів Шевченківської премії. Фото:tsn.ua

Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив переможців 2017 року. Вони офіційно стануть лауреатами, після того, як президент підпише відповідний указ. Про це пише Українська правда. Життя, передають Патріоти України.

У номінації "Література, публіцистика, журналістика" переміг Іван Малкович (книга віршів "Подорожник з новими віршами"), повідомив "Українській правді. Життя" один із членів Комітету премії, літературознавець і видавець Ростислав Семків.

За "Візуальні мистецтва" відзначили Миколу Малишка (художній проект "Лінія", Скульптура).

У номінації "Музичне мистецтво" перемогла Богдана Фроляк (Симфонія-реквієм "Праведна душа ...", хорова кантата "Колір", музичний твір "Насниться сон мені").


Нагородою за "Кіномистецтво" відзначили Степана Коваля (анімаційний серіал "Моя країна – Україна").

Премію дають за внесок у розвиток культури і мистецтва. Щорічно присуджується до 5 нагород.

Оскільки цьогоріч переможців у театральній галузі не було обрано, лауреати премії отримають по 240 тисяч гривень.Загальна сума винагороди становить 960 тисяч гривень на всіх.

Раніше стало відомо, що Комітет із присудження премії оновився – до його складу увійшли письменник Сергій Жадан, акторка Ада Роговцева, журналіст та телеведучий Юрій Макаров, співак Тарас Петриненко, кінорежисер Мирослав Слабошпицький, акторка Наталія Сумська, художник Анатолій Криволап, композитор Юрій Ланюк, літературознавець і видавець Ростислав Семків та інші.

Головою комітету Порошенко призначив Щербака на початку березня цього року.

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...