Календар святкових днів: В 2017 році українці відпочиватимуть майже місяць (інфографіка)

Всього в Україні на офіційному рівні закріплено десять свят.

Ура! Вихідні!. Фото: qha.com.ua.

Цьогоріч українці будуть відпочивати на свята майже місяць: згідно з розпорядженням Кабміну в 2017-му жителі нашої країни будуть гуляти 28 днів, з яких 13 - робочих, пишуть Патріоти України.

Так, найдовшими в цьому році будуть вихідні на травневі свята і 26-й День незалежності - по чотири дні. А найкоротші свята, по одному вихідному дню серед тижня, припадають на День Конституції та Міжнародний жіночий день (див. Інфографіку). В цілому ж, згідно з календарем, цього року українці будуть відпочивати 118 днів (все вихідні і свята).

Всього в Україні на офіційному рівні закріплено десять свят. А ось в США офіційних свят 11, серед яких є і День Мартіна Лютера Кінга, і День президентів, і навіть День Колумба. У Великобританії існує від восьми (в Англії і Уельсі) до десяти офіційних вихідних (в Північній Ірландії). Серед них є і День святого Патрика, і Страсна П'ятниця.

Тим часом в Німеччині на державному рівні відзначають від дев'яти до тринадцяти дат, в залежності від регіону. А ось в сонячної Японії існує 16 загальнонаціональних свят. У їх числі відзначають День повноліття, День моря, День шанування старших і День фізкультури - ці свята ввели в 2000 році в якості «системи щасливих понеділків», які дозволяють отримати довгі вихідні.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...