Калічив битою патріотів: Харківський антимайданівець отримав тюремний термін

Зловмиснику присудили 8 років позбавлення волі за напад та жорстоке побиття активістів Євромайдану.

Ілюстрація:http://zik.ua/

У Харкові чоловік, який в 2014 році побив євромайданівця, засуджений до 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передають Патріоти України.

"Дзержинський районний суд Харкова визнав раніше судимого харків’янина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України – активна участь у масових заворушеннях, які супроводжувалися насильством над особистістю. Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 8 років позбавлення волі і зобов’язав відшкодувати на користь держави майже 2,5 тис. грн за проведення експертиз у кримінальному провадженні", – сказано в інформації.

Так, прокуратура Харківської області довела в суді, що 6 квітня 2014 року зловмисник перебував на вул. Сумської біля пам’ятника Т. Г. Шевченку, де проходило зібрання активістів Євромайдану. Коли почалася хода, він разом з іншими антимайданівцями заблокував прохід по вул. Сумської, погрожував активістам, викрикував образи і кидав у них шматки землі і каміння.

Правоохоронці створили так званий "коридор" для безпечного руху євромайданівців, однак зловмисник, відштовхуючи працівників міліції, прорвався через "коридор" і почав безпричинно бити активістів руками і ногами, потім побив одного з євромайданівців пляшкою по голові.

Згідно з висновками судово-медичної експертизи потерпілий отримав контузію, гематому повіка і крововилив правого ока.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...