Катастрофа Ту-154: Експерт назвав місце, де могла бути закладена вибухівка

Перший уламок, який знайшли в 1,5 кілометрах від узбережжя за курсом руху - це стійка шасі.

Катастрофа Ту-154. Фото: "Обозреватель"

З імовірністю 99% катастрофа літака Ту-154 Міністерства оборони Росії була результатом теракту; вибухівка могла бути закладена в люк шасі літака в аеропорту Москви. Таку версію "Обозревателю" висловив експерт з питань авіації Влад Любін, повідомляють Патріоти України.

"99% ймовірності, що це теракт в результаті вибуху на борту", - сказав він. За словами експерта, на користь цієї версії свідчить цілий ряд фактів. Так, він звернув увагу на те, що першим виявленим уламком літака було шасі, а також на той факт, що літак летів з повними баками, що апріорі не могли вибухнути.

"Бомба могла бути де завгодно, але цікаво, що перший уламок, який знайшли в 1,5 кілометрах від узбережжя за курсом руху - це стійка шасі. Вона відлетіла першої. Не виключено, що там і був заряд", - сказав Любін. У цьому контексті він розповів про те, що "люки шасі під час стоянки відкриті". Вибуховий пристрій не мало металевих деталей, тому виявити його могла тільки собака. "Але собаку зазвичай пускають в салон. Таким чином, вибухівку міг підкласти" хтось під виглядом аеродромного працівника "ще в Москві", - припустив він.

Експерт додав: уламок шасі міг опинитися в цьому місці в разі, якби "літак випустив шасі і сідав на воду - за рахунок того, що шасі вдаряються об воду і ламаються, гаситься швидкість". "Але про це не повідомляється. Крім того, не було б такого розльоту осколків - на 8 кілометрів", - зауважив він. Таким чином, факти свідчать про те, що "це сталося різко, в повітрі, і осколки летіли далеко вперед. За типом руйнувань і аварії це чистий теракт", - підкреслив Любін.

Він також припустив: не виключено, що організатори теракту розраховували на те, що літак вибухне над територією Туреччини. "Літак не мав сідати на проміжну посадку в Адлері, у нього вистачало палива. Але чомусь вони сіли для дозаправки. Якби літак не робив посадку в Адлері, він би вибухнув над Туреччиною".

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...