Катували за любов до України: Степан Чубенко, розстріляний бойовиками, нагороджений орденом "За мужність"

У червні 2014 року Степана затримали бойовики батальйону «Керч» за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. Хлопця відвезли в селище Горбачово-Михайлівка, де після тортур розстріляли.

З нагоди Дня Конституції України Президент Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами. Про це повідомляє прес-служба президента, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, серед нагороджених - американський парамедик, який працював в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні Джозеф Стоун і громадський активіст, воротар Краматорської молодіжної команди "Авангард" Степан Чубенко.

Джозеф Стоун нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня (посмертно), Степан Чубенко - орденом за «За мужність» III ступеня (посмертно).

У повідомленні наголошується, що американський парамедик Джозеф Стоун працював в СММ ОБСЄ в Україні, яка здійснює наглядову місію щодо виконання Мінських угод на лінії розмежування і на тимчасово окупованій Росією території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Джозеф Стоун загинув 23 квітня 2017 року під час виконання своїх службових обов'язків у складі патруля спостереження. Автомобіль місії ОБСЄ, в якому разом з Джозефом перебували ще двоє працівників місії, підірвався на фугасі, закладеному терористами поблизу села Пришиб Луганської області. Джозеф Стоун помер від поранень, двоє його колег отримали важкі поранення.

16-річний воротар футбольного клубу "Авангард" Степан Чубенко - Народний Герой України, якого катували і розстріляли бойовики "ДНР" за проукраїнську позицію. Степан навчався в краматорській загальноосвітній школі № 12, захоплювався спортом. З 2014 року Степан з друзями брав участь в мітингах на підтримку цілісності України, які проводилися в Краматорську.

Діти допомагали українським військовим, допомагали місцевим жителям під час обстрілів, що здійснювалися проросійськими бойовиками. Ризикуючи життям, Степан Чубенко зняв з міською площі прапор так званої «ДНР». У червні 2014 року Степана затримали бойовики батальйону «Керч» за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. Хлопця відвезли в селище Горбачово-Михайлівка, де після тортур розстріляли.

На честь Степана Чубенка в Краматорську був організований футбольний турнір, який проводився вже двічі - в 2015 і 2016 роках. 8 травня 2016 року Степана був посмертно нагороджений орденом "Народний Герой України". 21 листопада 2016 року в школі, де навчався Герой, відкрито меморіальну дошку.

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...