Кавуновий ковчег: У мережі порахували, скільки Трампів, депутатів і слонів влізе у "баржу Гройсмана"

Баржа з херсонськими кавунами, яку вперше за останні 14 років відправили до Києва по Дніпру, стала чи не головним трендом тижня.

Фото: ФБ

Як кавуни стали топ-темою

Здавалося би, подія не рівня країни. Та все б нічого, якби прем’єр-міністр Володимир Гройсман не згадав про неї на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Глава уряду розповідав про відродження річкового сполучення та його важливість, але почав свій запис словами про баржу з кавунами. Це і стало приводом для обговорень та жартів у соціальних мережа

У Twitter навіть з’явився акаунт Кавун з Баржі.

Хоч Гройсман і писав про переваги річкового сполучення, та це українцям вже не було цікаво. Уся увага українського сегменту Facebook була прикута до кавунів і баржі.

Дехто баржу з кавунами не оцінив, висміюючи ситуацію. Було багато тих, хто нічого екстраординарного в цьому не побачив. Треті ж доводили, що річкове сполучення – тема важлива. І вони насправді мають рацію.

Одним словом, херсонські кавуни добряче повеселили українців.

Навіть прем’єр на хвилі тренду приєднався до лавини жартів – привітав усіх з днем кавуна. Вийшло кумедно.

Щоправда, до Києва баржа з кавунами так і не допливла. Вона зупинилися у Переяслав-Хмельницькому на Київщині. До столиці кавуни відправляться на вантажівках. До речі, від Києва до Переяслав-Хмельницького – 88 км.

А тепер до цифр.

У баржі знаходиться близько 300 тонн кавунів. Скільки це?

74 азіатські слони

Самка азіатського слона досягає у середньому 2,7 т, а самець – майже вдвічі більше (5,4 т). Ми взяли на кавуновий ковчег однакову кількість самок і самців. Замість 300 тонн можуть вміститися 74 слони! Київський зоопарк би оцінив таку ідею.

У Москві палає і валиться завод, під рухнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...