Халепа скреп: Десантований РПЦ у Таллінні голова державної православної церкви не знає естонської мови

Вже в цьому році митрополит Євген зможе отримати і посвідку на проживання, зараз він знаходиться в країні на підставі візи.

Митрополит Талліннський і всієї Естонії. Ілюстрація: Главком.

Митрополит Талліннський і всієї Естонії Євген сподівається, що в недалекому майбутньому зможе звернутися до православних Естонії і з привітанням естонською мовою, а також на те, що в цьому році він отримає дозвіл на проживання. Про це архієрей РПЦ розповів в інтерв'ю «Радіоновинам ERR», передають Патріоти України.

«З мовою, звичайно, проблема. Як я вже дізнався, естонська мова - досить складна, але оскільки я опинився тут, і мій церковний послух тут, то, звичайно, треба щось починати. І хоча на сьомому десятку вчити складну мову важко, проте, ситуація вимагає докласти до цього зусилля. Будемо намагатися», - сказав митрополит, додавши, що в Естонії вперше він побував в 1980-і роки, коли навчався в Московській духовній семінарії.

Відповідаючи на питання, чи зможе він зовсім скоро звернутися до православних Естонії з привітанням на естонській мові, митрополит Євген відповів, що так швидко це не відбудеться: «Не будемо забігати наперед, але будемо сподіватися».

Крім того, є надія, що вже в цьому році митрополит Євген зможе отримати і посвідку на проживання, зараз він знаходиться в країні на підставі візи, яка закінчується 31 травня. «Питання з посвідкою на проживання буде вирішуватися в цьому році. В минулому році, як мені пояснили, ліміт був уже вироблений, і я отримав тимчасову робочу візу до 31 травня. Коли ми зустрічалися з прем'єр-міністром, він запевнив мене, що все буде нормально. Ми в організованому порядку, як це вимагає законодавство, найближчим часом подаємо всі документи і сподіваємося на отримання посвідки на проживання», - пояснив митрополит Талліннський і всієї Естонії Євген.

У квітні минулого року помер митрополит Талліннський і всієї Естонії Корнилій. Митрополит Євген (Решетніков) - архієрей Російської православної церкви, митрополит Талліннський і всієї Естонії, предстоятель Естонської православної церкви. Ректор Московської духовної академії і семінарії (з 18 липня 1995 року по 13 липня 2018 року); з 18 липня 1998 року голова навчального комітету РПЦ. З 7 лютого 2004 року є членом ради із взаємодії з релігійними об'єднаннями при президенті Російської Федерації. З 1999 року член церковно-наукової ради з видання православної енциклопедії.

29 травня 2018 року Собором Естонської православної церкви Московського патріархату обраний її предстоятелем. 3 червня 2018 року одержав від патріарха Московського Кирила грамоту про затвердження свого обрання, був зведений в сан митрополита і удостоєний права носіння другої панагії в межах Естонської церкви.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...