Хіти тижня. Будні "русского мира": В улюбленому монастирі Путіна розчленували школярку (відео)

Дівчинка разом з родичами відпочивала в селі на озері Селігер. Вона родом з Петербурга, вчилася в ліцеї, її виховували мама і дідусь.

Нещасна жертва рецидивіста проводила канікули на озері. Фото: соцмережі.

Рецидивіст, який живе при монастирі, де на Водохреще пірнав у ополонку президент РФ Володимир Путін, убив і розчленував 14-річну дівчинку. У 2002 році чоловік був засуджений за аналогічний злочин, але, вийшовши на свободу, вирішив повторити скоєне, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Дівчинка разом з родичами відпочивала в селі на озері Селігер. Вона родом з Петербурга, вчилася в ліцеї, її виховували мама і дідусь. Увечері 18 серпня дівчинка поїхала кататися на велосипеді і зникла. Мати звернулася в поліцію. 20 серпня труп дитини виявив її родич. Тіло було розчленоване і валялося на підлозі з недопалками в сараї. Різник вирізав у дівчинки пряму кишку, геніталії, порубав кінцівки і розбив до крові обличчя.

61-річний Сергій Щербаков раніше неодноразово був судимий. Про нього відомо, що він ріс у багатодітній родині під Вишнім Волочком. Насилу закінчив школу і ПТУ за спеціальністю «зварник». Першу судимість отримав в 27 років за розбій. Відсидівши строк, в тюрму вдруге потрапив в 38 років на 3,5 роки за статтею про перешкоджання діяльності журналістів.

Повернувшись в 1998 році в Вишній Волочек, влаштувався на залізницю, однак після кризи потрапив під скорочення. На той час Щербаков вже страждав на алкоголізм. Щоб знайти грошей на випивку, почав красти. Його затримали, але в'язниці він уникнув, оскільки експертиза визнала чоловіка нездатним нести відповідальність за скоєне.

В ніч з 5 на 6 травня 2002 року Щербаков, якому тоді було 45 років, випивав з подругою-сусідкою. В ході конфлікту він зарізав жінку, відрізавши від її тіла груди і покремсавши пах. Суд засудив Щербакова до 15 років колонії особливого режиму за статтею «вбивство, вчинене з особливою жорстокістю».

І знову Щербаков відсидів від дзвінка до дзвінка. Вийшовши з в'язниці, чоловік оселився в селі Світлиця на озері Селігер. Поруч з цією селом знаходиться острівний монастир Ніло-Столбенської пустелі, біля стін якого 19 січня 2018 року пірнав у купіль Володимир Путін. Злочинець працював в монастирі за їжу.

Про те, яким чином Щербаков зарізав дівчинку, відомо небагато. У Мережі опубліковано відео допиту. «Основне питання: за що вбив?» - запитують у Щербакова слідчі. «Був сильно п'яний, взагалі», - відповідає він. «А геніталії навіщо вирізав?» - запитують. «Все на місці, клянусь», - стверджує чоловік.

Слідчий комітет по Тверській області порушив кримінальну справу за статтею про вбивство, скоєне з особливою жорстокістю, і поєднане із згвалтуванням. Кримінальний кодекс передбачає за такий злочин покарання аж до довічного позбавлення волі.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...