Хіти тижня. Для захисту жінок від зґвалтування: У Чехії презентували перші "безпечні" шорти (фото)

Шорти вже почали продавати у світі. Найбільшим попитом вони користуються у Німеччині - 80% усіх шортів замовили жінки саме з цієї країни.

Фото: ЗМІ

Компанія Tecos GmbH розробила спеціальні спортивні шорти для захисту жінок від сексуального насильства і зґвалтування, повідомляють Патріоти України з посиланням на Voice of Europe.

Шорти проти зґвалтування виготовлені з надміцного матеріалу, його неможливо розірвати руками і важко розрізати. "Безпечні шорти" мають спеціальні зав'язки навколо талії з кодовим замком, тому їх неможливо стягнути. На шортах встановлено спеціальне кільце, при зриві якого спрацює сирена. Сирену також можна увімкнути за допомогою кнопки.

Авторка ідеї шортів Сандра Сейлз розповіла, що розробила такі шорти після того як її у минулому спробували зґвалтувати кілька чоловіків. "У мене виникло бажання розробити пару штанів, за допомогою яких жінки у всьому світі можуть відчувати себе більш безпечними", — розповіла Сейлз.

На вулицях стане суттєво темніше: У Києві починають економити світло через дефіцит електрики у мережі

четвер, 9 травень 2024, 18:50

У Києві через дефіцит в енергосистемі зменшать яскравість усіх ліхтарів у місті, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%. Про це 9 травня повідомляє пресслужба КМДА. . Уточнюється, що повністю виключати усі ліхтарі ніхто не буде. Завдяки ...

Вражаюче відкриття! Астрономи виявили рекордну за розмірами планету, в понад чотири рази більшу за Землю

четвер, 9 травень 2024, 17:56

Астрономи виявили нову планету, яка має щонайменше пару рекордів. Хоча вчені ще багато чого не знають про цей не такий вже й далекий за космічними мірками світ, відомо, що планета перебуває в зоні населеності своєї зірки, а значить, там може бути вода ...