Хіти тижня. "Допомогло обрізання": Червоненко про перемогу на президентських виборах 2004 року Віктора Ющенка

Начальник охорони екс-президента розповів про "контракт із Богом".

Червоненко Є. Фото: obozrevatel.com

Екс-міністр транспорту і зв'язку України, екс-голова Запорізької облдержадміністрації, бізнесмен і телеведучий Євген Червоненко пригадав події 2004 р., повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Заради перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах 2004 року в Україні його начальник охорони Євген Червоненко зробив обрізання. "21 листопада 2004 року, другий тур. Мені як начальнику безпеки з усіх боків прийшла інформація: буде беззаконня вночі, нас будуть кінчати. На Боричевому Току, у нашому штабі, – паніка... Плачуть. Я кажу: "Та заспокойтеся, ви знали, у що грали. Помрімо ж хоч пацанами. Ви чого? Ви ж кричали, що народ за нами. Поводьтеся гідно! Соромно навіть перед тими, хто нас кінчає, як би ви їх не називали", – зазначив Червоненко.

За словами екс-міністра, він звернувся до брата, який відвів його в синагогу. "Заготовкою це бути не могло. Відкриває рабин Тору на 247-й сторінці і каже: "Станеться диво. Ви переможете. Але для цього треба укласти контракт". Я запитую за єврейською народною звичкою: "Скільки бабок?" Він мені: "Ні, ти укладеш контракт із Богом". – "Який? Де підписувати?". Рабин говорить: "Обрізання зробиш". Я зробив. І все – ми перемогли. Ейфорія", – підкреслив Червоненко.

Він додав, що після перемоги Ющенка на виборах його зняли з посади. "Ні за що. Зраджують. Мене, виявляється, продали Єнакіївському. Кажуть, за 10 мільйонів", – переконаний екс-міністр.

На питання, хто конкретно його зрадив, Червоненко зазначив, що це був брат Віктора Ющенка Петро. 21 листопада 2004 року Центральна виборча комісія України оголосила попередні результати другого туру президентських виборів, згідно з якими з перевагою 3% переміг Віктор Янукович, який був у той час прем'єр-міністром. Після цього в Україні почалися масові протести, відомі під назвою Помаранчева революція. Верховний Суд України визнав результати голосування у другому турі сфальсифікованими і постановив повторно провести голосування. У підсумку перемогу на президентських виборах у 2004 році здобув Ющенко".

Опублікував: Інна Мартинчук

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...