Хіти тижня. "Це зробить із нього ліліпута": Ющенко назвав головний страх Путіна

82 відсотка російської нафти і газу йде до Західної Європи. Це основне джерело формування бюджету РФ і її армії.

Віктор Ющенко. Фото: УНІАН.

Президент РФ Володимир Путін боїться, щоб Україна і Європа заговорили одним голосом проти російської агресії. Про це сказав третій президент України Віктор Ющенко, передають Патріоти України.

"Путін не має мотивів припинити війну. Йому потрібно, щоб в Україні була рана, яка кровоточить. Бо якщо ми будемо поранені, нам буде важко реалізовувати цілі. В таких умовах важко, говорити про членство в Євросоюзі, мати успішну економіку", - пояснив він.

Треба поставити українське питання на європейський і світовий порядок дня, каже Ющенко. "Економічно Росія – слабка. При цьому 82 відсотка російської нафти і газу йде до Західної Європи. Це основне джерело формування бюджету РФ і її армії.

Ми не довели пересічному європейцю розуміння, що кожен літр бензину чи кубічний метр газу російського виробництва, який він купує, є основним ресурсом фінансування окупації України, Грузії, Нагірного Карабаху, Молдови.

Світу й Європі треба донести: що те, що відбувається на Донбасі, а ширше - на сході Європи, це дзвін по вас. Це жовта картка демократії. Путін боїться, щоб ми в Україні не навчилися говорити одним голосом. Щоб Європа не стала говорити одним голосом. Він боїться солідарності, яка робить із нього ліліпута", - сказав третій президент.

Джерело: Gazeta.ua

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...