Хіти тижня. Доступний всім! Названо овоч, який знижує артеріальний тиск та захищає мозок

Буряк цінний для організму людини, він насичений різними природними нітратами, які розширюють кровоносні судини.

Червоний буряк корисний для судин та мозку. Фото: UkrhealthВживання буряка знижує артеріальний тиск і допомагає переносити насичену киснем кров до мозку і м’язів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukrhealth.

Буряк корисно вживати для тих людей, які регулярно займаються спортом. Вчені також з’ясували, що сік овочу рятує від м’язового болю, пов’язаного зі старанними тренуваннями. Також сік з буряка підвищує серцево-судинну ефективність – допомагає зберігати стабільним серцебиття.

У буряку міститься цінний для організму антиоксидант бетаїн, який бореться з вільними радикалами та зменшує рівень запалення. Запальні процеси пов’язані з серцево-судинними захворюваннями, пухлинами та хронічними недугами.

Калій, волокна, фолати, які містяться у цьому овочі, допомагають захищати мозок.
Опублікував: Інна Мартинчук

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...