Хіти тижня. Геть совок: В Івано-Франківську хочуть штрафувати за популярну радянську традицію

Вченими вже давно було доведено, що побілка стовбурів дерев у травні чи квітні насправді не захищає дерева від шкідників, а для чого колись білили бордюри та стовпи - взагалі незрозуміло.

Людей вирішили відучити від радянщини за допомогою штрафів. Фото: 24 канал.

У департаменті житлової, комунальної політики та доброустрою Івано-Франківської міської ради хочуть ввести штрафи за побілку бордюрів та стовпів. Про це інформує місцеве видання "Місто", передають Патріоти України.

"У нових правилах доброустрою, які чекають затвердження, за це (побілку бордюрів та стовпів – ред.) каратимуть. Це даремне витрачання часу і ресурсів", – наголосив директор департаменту Михайло Смушак.

За його словами, комунальники міста від такої практики відмовилися. Проте, досі "в місті ще білять на своїй території структурні підрозділи культури та медицини". Штрафи за такі дії міськрада має ухвалити на сесії міської ради у травні.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...