Нападника вже спіймали: У Івано-Франківську побили голову Всеукраїнського братства ОУН-УПА

Затриманим виявився 21-річний хлопець з Прикарпаття, який є уродженцем Узбекистану.
Хуліган навмисне напав на літню людину. Ілюстрація: соцмережі.

В Івано-Франківську 21-річний хлопець спровокував конфлікт з двома пішоходами, серед яких був голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдан Борович, повідомляють Патріоти України.

Інцидент стався 27 грудня близько 19:30 на вулиці Богдана Лепкого. "Поліцейські оперативно встановили та оголосили підозру уродженцю Узбекистану, який побив голову ОУН-УПА. Хлопець несподівано накинувся на незнайомого чоловіка і почав бити кулаками. Коли намагався втекти, його затримали очевидці", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають а поліції, хлопець спровокував конфлікт з двома пішоходами, будучи напідпитку. Спочатку підбіг до невідомих йому людей і почав ображати. Після цього штовхнув жінку, а чоловіка зумисне вдарив кулаком в обличчя. В результаті цього потерпілий впав на землю, а зловмисник продовжив наносити удари кулаком в голову. Коли нападник намагався покинути місце події, то небайдужі громадянин і поліцейський, який в цивільному проходив поруч, наздогнали і затримали його.

"Надзвичайна подія сталася біля офісу Всеукраїнського братства ОУН-УПА. Потерпілий - 71-річний голова Братства та голова обласного проводу Конгресу українських націоналістів", - йдеться в повідомленні.

Чоловік, який отримав травми, був доставлений в лікарню. Лікарі діагностували у нього забій головного мозку, крововилив та перелом кісток лицьового черепа. Поліцейські оголосили підозру зловмисникові за частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу ( "умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров'я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину"; карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років).

Затриманим виявився 21-річний хлопець з Прикарпаття, який є уродженцем Узбекистану. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...