Рішення носить рекомендаційний характер: Ще в одній області України заборонили російські книги, фільми та пісні

Мораторій вводиться на публічне використання російськомовного культурного продукту Росії-агресора в будь-яких формах на території Івано-Франківської області до моменту повного припинення окупації території України.

Івано-Франківська облрада. Фото: Антикор.

У п'ятницю, 7 грудня, Івано-Франківська обласна рада наклала мораторій на публічного використання російськомовного культурного продукту на території регіону. Відповідне рішення на сесії облради підтримали 68 депутатів, троє не голосували, передають Патріоти України із посиланням на місцеве видання "Курс".

Згідно з рішенням, мораторій вводиться на публічне використання російськомовного культурного продукту Росії-агресора в будь-яких формах на території Івано-Франківської області до моменту повного припинення окупації території України.

Проект цього рішення представив депутат Ігор Дебенко, який зауважив, що воно має рекомендаційний характер. "Ми як депутати обласної ради маємо засвідчити свою позицію. Проситимемо людей утримуватися від культивування, просовування російськомовного продукту агресора", – зауважив він.

Депутат додав, що під поняттям "російськомовний продукт агресора" слід розуміти пісні, фільми, музику, які виробляються, продукуються російськими громадянами чи фірмами. Також облрада Івано-Франківщини рекомендувала органам місцевого самоврядування прийняти аналогічне рішення.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...