Хіти тижня. "Я хороший! Умею дружить" або передчуття великого "шухеру": Мільярдер з РФ, прізвище якого потрапило до "кремлівської доповіді", просить притулку у Швейцарії

Надати посвідку на проживання Роман Абрамович просить на підставі "суспільного інтересу".

Роман Абрамович. Фото:gazeta.ru

Бізнесмен Роман Абрамович подав прохання про вид на проживання (ВНП) в кантоні Вале у Швейцарії. Про це повідомила 4 лютого швейцарська газета Sonntags Zeitung, передають Патріоти України.

За даними видання, Абрамович вперше подав заяву про ВНП ще влітку 2016 року. Бізнесмен просив дозволити йому проживати в місті Вербьє. Приблизно через рік прохання було відкликано.

У листопаді 2017 року Абрамовича вирішив знову попросити дозвіл на проживання. Бізнесмен, пише видання, направив звернення голові Федерального департаменту поліції Ніколетте делла Валле. У листі на двох сторінках Абрамович повідомляє, що хотів би відновити клопотання про ВНП.

Надати посвідку на проживання, за даними Sonntags Zeitung та іншої швейцарської газети - Le Matin Dimanche, Абрамович просить на підставі "суспільного інтересу". У кантоні Вале, де, за даними швейцарських ЗМІ, збирається жити Абрамович, діє особливий податковий режим, при якому власники ВНП платять податки, виходячи з вартості їх витрат на життя в цьому місці (оренда нерухомості тощо), а не оцінки активів, які їм належать.

Слід нагадати, що Роман Абрамович у рейтингу найбагатших бізнесменів Росії, складеному Forbes в 2017 році, займав 12 місце. Його статки журнал оцінював у 9,1 мільярда доларів. Абрамович багато часу проводить у Великобританії, де йому, в числі іншого, належить футбольний клуб "Челсі".

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...