Хіти тижня. "Я в тюрьме умру!": Суддя, що давала хабаря Холодницькому, тисне на жалість і обіцяє піти в монастир (відео)

Печерський райсуд Києва відправив за ґрати двох суддів Кіровського районного суду Дніпра, яких упіймали на спробі дати чималий хабар керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарові Холодницькому.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Наталя Овчаренко з'явилася на засідання про обрання запобіжного заходу з браслетом на нозі та в оточенні трьох захисників. Одна з них теж колишня працівниця того самого суду Дніпра, і теж зі скандалом звільнена за порушення присяги, нині вже у ролі адвоката заявляє, що колегу підставили.

Те саме твердить і сама Овчаренко, яка запевняє, що до київського чиновника приїхала тільки запитати, чому не вирішується справа про її перше хабарництво – ще у квітні Овчаренко затримали при отриманні 30 тисяч доларів. "У тюрмі я просто помру! Я вас прошу: виявіть милосердя до мене, виберіть мені запобіжний захід, не пов'язаний із позбавленням волі! У мене зараз нічний домашній арешт – посильте його", - просила вона.

Адвокати ж апелювали до 58-річного віку та поганому стану здоров'я Овчаренко. Сама вона зізналася, що перше ніж іти до головного антикорупційного прокурора – радилася з ворожкою. Однак попри передбачення, справи з Холодницьким владнати не вдалося. Розчарована екс-суддя тепер просить дати їй можливість піти на пенсію з роботи та усамітнитися послушницею в монастир. На жалісні почуття тиснув і голова Кіровського суду Геннадій Підберезний, котрий говорив, що в нього немає нирки, натомість є малолітня дитина. Однак суддя колег відправив за ґрати на два місяці, а в разі доведення їх провини Овчаренко та Підберезному загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького намагалися підкупити, щоби той закрив справу проти судді Кіровського суду міста Дніпра Наталії Овчаренко. В обмін на це пропонували 300 тисяч доларів, а до столиці привезли аванс у 50 тисяч. Працівники ГПУ та СБУ затримали хабарників – саму Овчаренко та її безпосереднього керівника, голову Кіровського суду Геннадія Підберезного. Це сталося просто в приміщенні Антикорупційної прокуратури. "Це півторарічна зарплата моя десь, тому це для мене великі гроші. Не було такого відчуття – а може, все-таки щось якось. Не було. Ці люди – вони просто не вміють інакше жити. І ці моменти, коли передавати хабар прокурору антикорупційному – і перехрещувати все і казати "Господи, поможи", щоб все добре прошло… Бога там немає", - вважає Холодницький.

У Міненерго пояснили, навіщо Росія поновила обстріли енергетичної інфраструктури

неділя, 5 травень 2024, 8:38

Російські загарбники знову почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру, що може свідчити про зміну політичної та економічної ситуації. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері телеканалу "Ми - Україна". "Чому вони зараз вирі...

Українці мають заплатити податки навіть за ті квартири, які отримали десятки років тому: Названо суми та терміни

неділя, 5 травень 2024, 8:30

В Україні влітку треба платити податки на нерухомість (квартири та будинки). Податок платиться за минулий рік і за площу, яка перевищує 60 квадратів для квартир та 120 квадратів для будинків, передають Патріоти України. Про це йдеться в повідомленні Де...