Хіти тижня. "Кардіомагнат": Журналісти розсекретили величезні маєтки скандального лікаря (відео)

Згідно з даними, які вдалося знайти журналістам, Борис Тодуров володіє просто величезною колекцією нерухомості.

Борис Тодуров. Фото: Радио Вести.

Борис Тодуров, одіозний кардіохірург, директор Інституту Серця, в стінах якого приховували головного "тітушку" Крисіна, володіє величезною кількістю нерухомості, що далеко не відповідає його зарплаті. Про це йдеться в новому розслідуванні Олександра Курбатова у програмі "Наші Гроші", передають Патріоти України.

Згідно з даними, які вдалося знайти журналістам, скандальний лікар володіє просто величезною колекцією нерухомості. Також вони привели деякі схеми, за якими сім'я Тодурових могла зібрати такі величезні статки.

Розкішний маєток Тодурових займає шість гектарів землі. Тут є озеро, будинок площею 700 кв.м., басейн, гостьовий будинок і навіть своя особиста електростанція з сонячних батарей. Фахівці припускають, що все це могло коштувати не менше півтора мільйонів. Плюс – витрати на обслуговування величезної території і так далі.

Крім розкішного заміського маєтку, лікар визначився і іншими витратами. Сім'я Тодурових купила п'ять квартир за один день. Дружина лікаря стала власницею квартири в 100 кв. м. в новому будинку на Позняках. Покупка квартири під час будівництва заміського маєтку на півтора мільйона доларів – це чималі витрати. Але це був тільки початок.

"Далі протягом одного дня найближчі родичі Тодурова стали володарями ще чотирьох об'єктів нерухомості в цілому на суму від півмільйона доларів. Всі чотири угоди датовано 24 лютого 2016 року", - йдеться у розслідуванні "Наші Гроші".

Того дня син Тодурова Михайло купив також півгектара землі поруч з 6-гектарним маєтком батьків. Експерт оцінив землю в 15-20 тисяч доларів. Але і це ще не все. У столиці на Новопечерських Липках того ж дня, 24 лютого 2016 року, одна з квартир в елітній багатоповерхівці стала власністю дружини Тодурова.

Експерти підкреслюють, що вартість такого житла – набагато вища, ніж задекларував Тодуров. Але, крім того, донька Тодурова Наталія, стала володаркою 150-метрової квартири того ж дня. І в той же день чоловік Наталії, зять Тодурова, теж купив собі квартиру в будинку на Осокорках.

"24 лютого 2016 року сім'я Тодурових оформила собі нерухомості десь на півмільйона доларів. Через рік у декларації Бориса Тодурова з'являються ще дві квартири: десь по мільйону гривень кожна", - йдеться у сюжеті програми.

Журналісти також навели приклади схем, як керівник Інституту Серця може отримувати багатомільйонні доходи від незаконних оборудок і тендерів. Зокрема, від продажу стентів, які ставлять при гострому коронарному інфаркті. МОЗ України закуповує такі стенти, але у Тордурова їх часто ставлять за гроші. Більшість пацієнтів навіть не замислюються про те, що стенти можуть бути безкоштовними і в стресовій ситуації віддають за них шалені гроші.

Крім того, МОЗ закуповує для Інституту і шовні матеріали, але у Тодурова все одно проводять закупівлі таких матеріалів, до того ж - значно дорожче ринкової вартості. Втім, це далеко не повний список схем збагачення, які вдалося налагодити скандальному директору Інституту Серця.

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...