Хіти тижня. "Крепостное право"! - Українців обурив новий кредитний закон

У соцмережах розгорається новий скандал - через прийнятий напередодні Радою закон 6027-д "Про відновлення кредитування".

Найбільше людей обурила норма про обов'язкове погашенні кредитів, які дісталися громадянам країни в спадок, передають Патріоти України.

"Спадкоємці позичальника, померлого не погасивши кредит, тепер зобов'язані (а не "мають право") вступити в спадок боргу і віддати за цей борг все, чим володіють. Винятків немає", - пишуть користувачі.

А користувач Tori Strong попереджає: "Юристам же раджу докорінно переглянути існуючу практику захисту в суді. Оскільки закон 6027-д, згідно його перехідних положень, застосовується і до договорів, що виникли до його прийняття. Хоч це і класичний абсурд - всі ми вчили що "закон зворотної сили не має". Але депутати цього не вчили, тому їм плювати".

У той же час ряд користувачів відзначають, що документ не так уже й поганий і досить справедливий. Зокрема, Катерина Константинова пише: "Я вважаю що не такий поганий закон. Не подобаються умови кредитів - не беріть кредити. ... А як юрист, який має періодично справи з банківськими боржниками, підтримую його ще більше. Може, у нас народ розучиться підписувати те, що не читав, брати те, що віддавати не збирається. Розумніше стають тільки, якщо доводиться платити".

А Олена Войнич уточнює: "Ніхто нікого не зобов'язує приймати спадщину. Хочуть уникнути випадків, коли приймаються в спадок майно або майнові права без прийняття зобов'язань. Що цілком відповідають діючим положенням про те, що успадковуються не тільки права, але й обов'язки, а також ч . 1 ст 1 282 "Спадкоємці зобов'язані задовольнити вимоги кредитора повністю, але в межах вартості майна, що бере у спадщину. Кожен із спадкоємців зобов'язаний задовольнити вимоги кредитора особисто, у розмірі, який відповідає его частці у спадщині", яку ніхто не міняє. І так можна пройтися по кожному пункту".

Опублікував: Олег Устименко

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...

Чоловіки чи жінки? Вчені з'ясували, хто кращі лікарі

вівторок, 23 квітень 2024, 18:22

Науковці виявили, що жінки кращі лікарки за чоловіків. Про це пише Metro, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що пацієнти мають менше шансів померти, коли їхнім лікарем є жінка – причому ризик для пацієнток ще нижчий. Пацієнти також ...