Хіти тижня. Митрополит МП похвалив священика за те, що не відспівав дитину, загиблу під час падіння самогубця

Служитель УПЦ МП відмовився відспівувати малюка, бо він був хрещений у Київському Патріархаті.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник УПЦ МП Євстратій Зоря, передають Патріоти України.

"Щоб додати «больше ада» митрополит МП Лука похвалив дії свого священика, туманно посилаючись на «канони». Ну прям так само, як члени Синедріону посилалися на канони, вимагаючи розіп‘яти Ісуса Христа: «Ми маємо закон, і за законом нашим має померти»; «А народ цей, що не знає Закону, проклятий він» (Ін. 7:49).

Насправді в МП відмова у церковних службах вірним Київського Патріархату - звичайне явище (хоча більш мудрі священики та єпископи і уникають так робити). Однак НЕМАЄ жодного загального офіційного документу МП, який би зобов‘язував так діяти, з конкретним посиланням на ті самі канони, про які каже м. Лука. НЕМАЄ. Чому?

Бо тоді коту під хвіст піде весь екуменізм МП. Адже якщо офіційно визнати УПЦ КП «не хрещеними», то тоді католики і протестанти теж «не християни». Тому МП-комісія «по противодействию расколам» свого часу проект документу написала, а ухвалити так і не спромоглися.

Тож усе залишається на рівні волюнтаризму і усних розпоряджень, туманно прикритих «канонами».

P.S. До речі, цей м. Лука буквально днями вже відзначився: спочатку написав гнівну заяву, що нібито державне святкування Різдва 25 грудня «спрямоване на знищення Православ‘я», а потім поїхав у Будапешт, де в храмі МП правив 25 грудня Різдвяну службу. Бо там парафія МП живе за новим календарем.

Накаже Москва завтра сорок днів поспіль за покійну дитину літургії служити - той же м. Лука і сам служитиме, і всім своїм підлеглим вказівку дасть."

Нагадаємо, служитель УПЦ МП відмовився відспівувати померлого малюка.

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...