Хіти тижня. Найпомітніший гість на прийомі в посольстві США: Перед легендарним українським генералом, що не міг стояти, вишикувалася черга, для вітання спускались на коліно

Генерал-майор Ігор Гордійчук, який прославився в АТО під позивним "Сумрак", разом з кількома десятками десантників тримав оборону на Саур-Могилі. Зараз він очолює Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.

Ігор Гордійчук. Фото:gur.gov.ua

З нагоди 242-ї річниці незалежності США американський посол Марі Йованович влаштувала прийом для всіх українських "центрів впливу". Одним з гостей заходу став легендарний український генерал Ігор Гордійчук, який отримав тяжке поранення в Іловайському котлі. Про це на своїй сторінці в Facebook розповів журналіст Юрій Бутусов, зазначають Патріоти України.

За його словами, прийом в посольстві США нагадував «водне перемир'я» в книзі «Мауглі» Редьярда Кіплінга, коли під час посухи звірі домовилися не нападати один на одного під час водопою.

"Були запрошені представники всіх фракцій і всіх центрів впливу, і перетиналися і спілкувалися між собою люди, які напевно, ніде більше між собою публічно зустрітися і перекинутися думками не зможуть ... Були представники всіх наших силових відомств і міністерств. Зручно - можна з усіма поспілкуватися на одному майданчику", - пише журналіст.

Бутусов зазначив, що американці «демонстративно не запросили» на прийом представників спеціальної антикорупційної прокуратури. При цьому представники НАБУ захід відвідали.

Не приїхали на прийом і діючі кандидати в президенти.

«Одним з найпомітніших гостей на прийомі посла США був генерал-майор Ігор Гордійчук. Генерала після поранення виходжували в США, він навчався в командно-штабному коледжі в Америці. Ігор Володимирович сидів, і було дуже зворушливо бачити низку гостей, які до нього підходили і навіть ставали на коліна", - пише Бутусов.

За результатами прийому журналіст заявив, що «американізація нашої політики активно триває, і це позитивно».

Як відомо, Герой України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, генерал-майор Ігор Гордійчук, який прославився в АТО під позивним «Сутінок», разом з кількома десятками десантників тримав оборону на Саур-Могилі. Під час одного з обстрілів отримав важке поранення голови. Проходив реабілітацію в США.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...