Хіти тижня. Не привітали зі святом: На Харківщині комбриг 92-ї бригади намагався вбити свого заступника, - ЗМІ

Інцидент трапився в Чугуєві ще у ніч з 6 на 7 грудня, проте про нього стало відомо лише зараз. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".

Ілюстрація:Факти - ICTV

На Харківщині на території військової частини 0501 92-ї окремої механізованої бригади командир намагався вбити свого заступника. Інцидент трапився в Чугуєві ще у ніч з 6 на 7 грудня, проте про нього стало відомо тільки зараз. Про це повідомляє NewsRoom із посиланням на джерело в правоохоронних органах, зазначають Патріоти України.

Згідно із повідомленням видання, 6 грудня близько 18:00 командир 92-ї бригади зателефонував своєму заступнику, підполковнику Б., і звинуватив у тому, що той не привітав його з Днем Збройних сил України. Після цього командир бригади наказав заступнику їхати до навчального центру. У зазначене місце Б. прибув приблизно о 21:00.

Через деякий час командир бригади наказав 5 офіцерам, присутнім у приміщенні, вийти з нього. Замість цих офіцерів усередину зайшли 2 військовослужбовців, які зачинили за собою двері.

Видання зазначає, що в той момент командир бригади спробував ударити підполковника ножем, але той ухилився. Після цього старший за званням наказав двом бійцям убити свого заступника, а сам пообіцяв обставити це як дезертирство.

"Один із присутніх схопив залізний стілець і вдарив жертву по голові. Коли замкомбрига впав, зловмисник завдав йому ще кілька ударів, проте постраждалий зміг піднятися, вибити двері і втекти," – мовиться у повідомленні видання.

Чоловік звернувся по медичну допомогу, а наступного дня його перевели до харківського військового госпіталю. Стан здоров'я потерпілого побоювань не викликає. Зазначається, що поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".

Правда у викладенні командира бригади, все було зовсім інакше.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Закон про мобілізацію: Стало відомо, чи роздаватимуть жінкам повістки до армії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:28

Згідно із новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня, жінок можуть призвати на службу у Збройних Силах лише за добровільною згодою. Про це повідомляє "24 канал", передають Патріоти України. Водночас, усі жінки від 18 до 60...