Хіти тижня. "Нехай не триндять": Спростування брехні Медведчука про "законно засудженого" Стуса, - журналіст

Головною "провиною" Василя Стуса була вірші та літературознавчі статті, які він написав українською мовою.

Василь Стус був винен тільки у тому, що... писав вірші. Архівне фото.

"Завдяки тов. Медведчуку, агенту "Соколовському", вчимо матчастину й перевіряємо його тезу, що "Стуса посадили, бо він був ворогом радянської влади", - пише журналіст Вахтанг Кіпіані на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Отже:

1972 року Василеві Стусу були інкриміновані 14 віршів і 10 літературознавчих статей, зокрема есе про творчість Павла Тичини "Феномен доби". Вирок – п'ять років таборів суворого режиму та три роки заслання.

В 1980-му Стусові інкримінували листи до Андрія Сахарова, Левка Лук’яненка, звернення в прокуратуру з вимогою притягнути до відповідальності осіб, винних у незаконному переслідуванні Миколи Горбаля, вірші, а також "усна агітація", єдиними доказами якої були зеки-кримінальники, яких КГБ привіз аж із Колими. Вирок – 10 років таборів особливого режиму та п'ять заслання.

Тож хай відомий адвокат Медведчук і його шістки-адвокати не триндять про те, що Стус був законно засуджений і що його захист не мав жодного сенсу. Це брехня. Слава Богу були інші адвокати (Сергій Мартиш, Софія Каллістратова, Неллі Німірінська тощо), які з гідністю захищали своїх клієнтів".

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Підстава для визнання непридатним: Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації

вівторок, 23 квітень 2024, 9:55

В Україні продовжується військовий стан, а також проводиться загальна мобілізація. Усі військовозобов'язані зобов'язані пройти Військово-лікарську комісію (ВЛК). Проте існують хвороби хребта, при яких особу визнають непридатною до військової служби у З...