Хіти тижня. "Нех*й шастать": Відомому російському політологу заборонили в'їзд до ЄС

Російський політолог і журналіст Олег Бондаренко не пройшов паспортний контроль в берлінському аеропорту "Тегель", оскільки на вимогу Польщі йому заборонили в'їзд до Європейського Союзу.

Олег Бондаренко

Про це Бондаренко повідомив агентству ТАСС, передають Патріоти України.

"За запитом Польщі мені заборонений в'їзд на територію країн Європейського Союзу без пояснення причин. Заборона діє три роки", – сказав він і додав, що прилетів до Берліну на запрошення німецької "Лівої партії" для участі у політичному заході.

Бондаренко розповів, що його готують до депортації. "Зараз мене повезуть під конвоєм в інший берлінський аеропорт – "Шенефельд", звідти вже вилітаю до Москви", – повідомив він.

Із чим конкретно може бути пов'язаний такий запит Польщі, він не знає. "Був там три роки тому, і нічого не писав про цю країну останнім часом", – зазначив журналіст.

Довідка: Олег Бондаренко є директором "Фонду прогресивної політики" і веде авторські колонки в російських ЗМІ. В одному із таких матеріалів він називає себе другом Матеуша Піскорського – лідера польської відверто пропутінської партії "Зміна", який перебуває під арештом за звинуваченнями у шпигунстві на користь Росії.

Із відкритих джерел відомо, що Бондаренко брав активну участь у заходах, організованих на території окупованих Луганської та Донецької областей в якості запрошеного "експерта" та у телепрограмах, зокрема на пропагандистських телеканалах, в яких заявляв, що "про відновлення суверенітету України на Донбасі йтися навіть не може". Його виступи та заяви публікували на сторінках у соцмережах так званого "Народного Ополчения Луганщины".

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20