Хіти тижня. "Нема причин говорити про зраду": З'явилися деталі про АТОшницю, яка відмовилася залишати Донецьк

Рідні жінки проживають в окупованому Донецьку.

Фото: rian.com.ua

Спливли цікаві подробиці про вчинок АТОшниці, яка під час обміну заручниками 27 грудня відмовилася покидати окупований Донецьк. Як виявилося Олена не військовослужбовець ЗСУ. Про це заявив в інтерв'ю kp.ua екс-глава адміністрації президента Віктор Медведчук, повідомляють Патріоти України.

Раніше уповноважений парламенту з прав людини Валерія Лутковська розповіла про звільнену з полону бойовиків жінку, яка вирішила залишитися в окупованому Донецьку.

"74-я українка так само була звільнена, як і 73 інших. Вона була звільнена з місць позбавлення волі, і оскільки на підконтрольній території у неї немає родичів, які можуть її підтримати, яких хочеться обійняти після досить тривалого перебування в незаконному утриманні, то , відповідно, вона сказала, що "ми вдячні Україні, але я хочу обійняти свою рідню". Рідні проживають на території Донецька. Не бачу причин говорити про зраду чи ще про щось", - сказала вона.

"Ця жінка вільна, залишається громадянкою України, ніхто не має до неї жодних претензій, вона в будь-який момент може приїхати і отримати виплати, про які говорили і Рева, і інші, і отримати психологічну допомогу", - додала омбудсмен.

Насправді Олена, як випливає зі слів кума Путіна Віктора Медведчука, - боєць Нацгвардії, а не ЗСУ, як повідомляла низка ЗМІ. Відзначимо, що Нацгвардія підпорядкована МВС і Арсену Авакову, а ЗСУ - президенту України Петру Порошенку і міністру оборони Степану Полтораку.

"Замість 306 чоловік ми віддали 233 (без заміщення звільнених від покарання і тих, хто відмовився від обміну, в тому числі і 4 людини, які відмовилися в день обміну), а повернули 74 людини", - заявив Медведчук.

ЗМІ називали цифру 73 людини, адже одна із звільнених жінок вирішила залишитися на непідконтрольній території, на що політик заявив, що ця інформація не достовірна.

"Ні, ЗМІ дають недостовірну інформацію. Можу сказати, що жінка, про яку ви говорите, військовослужбовець Нацгвардії, дійсно відмовилася повертатися в Україну. Але сьогодні вона знаходиться на волі і, мушу зазначити, була звільнена тільки тому, що потрапила в наші списки на обмін за формулою "306 на 74". Хочу ще раз підкреслити, що ця жінка звільнена від покарання і зараз знаходиться на волі в Донецьку, так як родом звідти", - заявив він.

Раніше "Країна" повідомляла про те, що вона говорить, що її затримали в серпні 2016 року, до цього служила в штабі Слов'янська.

"Хтось написав на мене заяву, ось і заарештували", - повідомила вона.

Причиною того, що вона залишається в "ДНР" вона назвала те, що в Донецьку живуть всі її рідні.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...