Хіти тижня. Оце так: ''Яндекс'' випадково розсекретив сотні військових баз у світі (карти)

Військові бази

Основний картографічний сервіс Росії "Яндекс.Карти" засвітив у мережі військові об'єкти Туреччини і Ізраїлю, намагаючись спочатку приховати їх, повідомляють Патріоти України.

Площа цих розмитих ділянок варіюється від великих комплексів, таких як аеродроми або бункери для зберігання боєприпасів, до невеликих будівель у міських кварталах, відзначається на сайті Федерації американських вчених (FAS).

"Це призвело до випадкового ефекту виявлення місця розташування і точного периметра кожного значного військового об'єкта в обох країнах", — йдеться у статті.

Відзначається, що повний список розмитих місць в Ізраїлі і Туреччині налічує понад 300 окремих будівель, аеродромів, портів, бункерів, сховищ, баз, казарм, ядерних об'єктів і випадкових будівель.

Так, завдяки "помилки" сервісу були розсекречені два об'єкти НАТО: Союзне сухопутне командування (LANDCOM) в Ізмірі і авіабаза Інджірлік, на якій розміщений найбільший контингент ядерних гравітаційних бомб США B61.

При цьому наголошується, що жоден російський об'єкт не був розмитим, включаючи його ядерні об'єкти, бази підводних човнів, авіабази, стартові майданчики або численні іноземні військові бази у Східній Європі, Центральній Азії або на Близькому Сході.

"Хоча жодний з постійних військових об'єктів Росії в Сирії не був розмит, майже вся Сирія зображена у вкрай низькій якості, що робить практично неможливим використання "Яндекса" для аналізу сирійських зображень. На відміну від цього, Крим і весь Донбас видно дуже чітко, тому цей розмитий стандарт застосовується тільки вибірково до зарубіжних "пригод" Росії", — написано в публікації.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...