Хіти тижня. "Плюнули в душу скреп": Олег Басилашвілі вступився за Вахтанга Кікабідзе і його заяву про розпад СРСР

Режим Путіна успішно насадив в головах росіян тезу, що розпад Радянського Союзу став величезною трагедією 20 сторіччя. Ті, хто виріс після розвалу "совка", гадають, що життя там дійсно було ледве не райське.

Російський актор Олег Басилашвілі приєднався до критики герба СРСР і заступився за грузинського артиста Вахтанга Кікабідзе, який раніше зізнався у ненависті до герба Радянського Союзу.

Спочатку Олег Валеріанович в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва" пояснив співвітчизникам, котрі вірять в міфи кремлівської пропаганди, що в гербі СРСР була зафіксована експансія.

"Якщо уважно подивитися на герб Радянського Союзу, то ми побачимо, що на ньому зображено земну кулю в оточенні золотистих колосків, а земна куля вся покрита емблемою серпа і молота. Тобто всі країни, які, припустимо, не хотіли йти соціалістичним, комуністичним шляхом, вони теж, так би мовити, засуджувалися цим гербом до того, щоб стати в результаті комуністичними країнами. Тобто на цьому гербі була зафіксована експансія Радянського Союзу на світову революцію", - пояснив 83-річний пітерський артист.

Зокрема, Басилашвілі висловив захват талантами Кікабідзе, якого влада РФ засудила за критику комунізму. "Кікабідзе - талановитий артист. І в яких би умовах він не працював, не творив, він завжди був би Кікабідзе. Завжди був би затребуваний, його б любила публіка, і він був би таким же відомим артистом, як і зараз. Кікабідзе був би завжди Кікабідзе. Він настільки талановита людина, що його, звичайно, знали б і за іншої політичної системи, якби вона була в нашій країні, і за цієї", - завершив старий інтелигент.

"Я б теж із задоволенням накрив стіл і випив би, але мені не можна - у мене дієта. Але випив би я не з приводу розпаду Радянського Союзу. Це історичний процес, якому не можна ні радіти, ні плакати через нього. Це доля країни. Можна довго про це філософствувати, але це сталося. Радуйся, сумуй, бий в барабани, плач, але нічого з цим не поробиш. Всі республіки, що входили в СРСР, заявили про свою самостійність. Ніхто їх не розганяв, не розпускав, просто кожна заявила про свій вихід з СРСР", - додав Олег Валеріанович в коментарі " Комсомольській Правді"


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...