Хіти тижня. Поляки б'ють на сполох: Стало відомо про нове шахрайство з українськими "заробітчанами" в Польщі

Українців в Польщі все частіше залучають як підставних керівників для польських компаній.

За відомостями польського видання "Dziennik Gazeta Prawna", останнім часом почастішали звернення в юридичні канцелярії польських підприємців, які не можуть отримати повернення боргів від фірм, нібито очолюваних українцями, передають Патріоти України.

Так стало відомо про новий вид шахрайства із залученням українців в Польщі - керівники, яких в Польщі називають "стовпами", як правило не мають в країні ніякого майна і часто виїжджають за її межі відразу після призначення на посаду або після появи у компанії проблем. Дана схема дозволяє реальним власникам фірм уникнути відповідальності в разі банкрутства.

Крім того, таку схему часто використовують особи, які не мають злочинних намірів, але які хочуть вберегти своє майно від претензій кредиторів, якщо бізнес не заладиться.

Відзначається, що громадян Польщі складніше залучити до фіктивного керівництва компанією, оскільки вони чітко усвідомлюють відповідальність, яка їм загрожує в разі залучення їх до злочинної діяльності.

"Стовпи" з управ польських фірм все частіше говорять українською. І зникають безслідно", - зазначає видання. Масштаб такої діяльності поки не отримав оцінки, однак відомо, що така ситуація існує в різних галузях економіки.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...