Хіти тижня. Потужна відповідь Польщі: "Марш живих" євреї пропонують перенести в Україну

Провідні країни світу вирішують, як відповісти на прийняття у Польщі поправок до закону про Інститут національної пам’яті.

Моше Асман, головний рабин України, у відкритому листі до Нафталі Беннета, міністра освіти Ізраїлю, закликав припинити візити школярів до Польщі на міжнародний “Марш живих”. Натомість перенести його в Україну, - передають Патріоти України з посиланням на The Jerusalem Post.

Він переконаний, що такий крок “покарає Польщу”. Адже в цьому випадку вона втратить десятки мільйонів доларів, які в ході зазначених заходів витрачає там ізраїльська молодь.

Асман також наголосив, що в Україні є безліч місць, де можна було б провести заходи “Маршу живих”. “В Україні багато місць, які підходять для “Маршу живих”: Бабин Яр у Києві, Дробицький Яр у Харкові, Янівський концтабір у Львові і десятки інших місць, де євреї страждали і були знищені під час трагічних подій”, – написав він.

Рабин зазначив, що антисемітизм проти єврейських громад та інституцій в Польщі викликає серйозну стурбованість. Вважає, що закон, який забороняє фразу “польські табори смерті”, є антисемітським і спрямований на те, щоб “змусити мовчати історію і очевидців Голокосту”.

На “Марш живих” до Польщі і в Ізраїль у рамках вивчення історії Голокосту з’їжджається єврейська молодь з різних країн світу.

Довідка: Зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі не дозволять перекладати провину за злочини проти євреїв на невинних людей. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. “Табори, де вбили мільйони євреїв, були не польські. Ми розуміємо емоції Ізраїлю. Потрібно шукати шляхи, щоб розповісти нашу спільну, часто складну історію”, – наголосив Моравецький.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...