Хіти тижня. "Розгром у Сирії вагнерівців підриває моральний дух у всіх збройних силах РФ", - Фельгенгауер

Павло Фельгенгауер підкреслив, що наслідки бою 7 лютого можуть виявитися набагато серйознішими, ніж сама собою тактична поразка в далекій Сирії.

Росіяни раптом зрозуміли, що американці можуть їх легко знищити. Фото: Рейтерс.

Під час розгрому авіацією США найманців приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" у Сирії вагнерівців не врятувала б наявність зенітних ракетних комплексів, практично непотрібних у темряві. Про це в колонці для "Новой газеты" написав російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

"Стрілець-зенітник має бачити мету і навести систему... База Хмеймім, за 500 км на захід від поля бою з її радарами, літаками і зенітно-ракетними комплексами, нічим не могла допомогти, коли стало зрозуміло, що "Вагнер" потрапив в смертельну пастку", – розповів він.

Експерт зазначив, що насамперед американці знищили всю техніку і важке озброєння найманців, а плацдарм, звідки почався наступ, припинив своє існування. "Повідомляють, що "танкового" генерал-полковника Сергія Суровікіна, якого тільки в листопаді призначили головкомом ВКС, начебто хочуть позачергово знову терміново відправити командувачем у Сирію. Суровікін там уже командував із березня до грудня 2017-го... уважається фаворитом Путіна і має репутацію людини, готової вживати найбільш нещадно-рішучих заходів. Схоже, ситуацію в Сирії після розгрому під Дейр-ез-Зором оцінюють як критичну", – розповів він.

Фельгенгауер підкреслив, що наслідки бою 7 лютого можуть виявитися набагато серйознішими, ніж сама собою тактична поразка в далекій Сирії. "Розгром без єдиної втрати противника добре підготовленої й озброєної "вагнерівської" батальйонної тактичної групи – на зразок тих, що успішно трощили ЗСУ під Іловайськом і Дебальцевим на Донеччині навіть без підтримки авіації, – підриває моральний дух у всіх збройних силах і ставить під сумнів результати трильйонної програми переозброєння і загальну готовність військ і штабів", – підсумував він.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...