Хіти тижня. Скандал з українкою в Польщі отримав несподіване продовження

Українка Оксана працювала нелегально в одній з фірм в Познані. Власник компанії офіційно не працевлаштовував найманих працівників і не платив медичної страховки.​

Історія з українкою, яку на робочому місці схопив інсульт, і яку роботодавець «кинув помирати» на лавочці, отримала несподіване продовження. Про це повідомив спікер Великопольської поліції Анджей Боровяк, передають Патріоти України.

«Власнику фірми з Сьорди Великопольської, в якій працювала громадянка України, і яка на початку січня отримала інсульт, висунули звинувачення в нелегальному працевлаштуванні іноземців. Після допиту чоловіка відпустили додому», – йдеться в повідомленні.

У той же час співробітник Окружної інспекції праці в Познані Яцек Стшижевский уточнив, що зараз на фірмі поляка проводять ретельну перевірку, а її результати будуть відомі лише в кінці березня.

Як вдалося з’ясувати українським журналістам, мережа гіпермаркетів, з якою співпрацювала фірма чоловіка, погрожує розірвати з ним контракт. В якості підтвердження своїх слів, керівництво вже видалило з мережі магазинів рекламу його продукції.

Нагадаємо, українка Оксана працювала нелегально в одній з фірм в Познані. Раніше вона працювала на цього ж роботодавця законно, і їй обіцяли забезпечити легалізацію і надалі. Але власник компанії офіційно не працевлаштовував найманих працівників і не платив медичної страховки.

Опублікував: Олег Устименко

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...