Хіти тижня. Смачно і корисно! ТОП-7 рецептів десертів із сезонних ягід

Ласувати смачненьким, зберігаючи при цьому прекрасну форму, - цілком реально, особливо влітку.

Ілюстрація: sovkusom.ru

"Пропоную кілька простих у виконанні і корисних дієтичних десертів з сезонних ягід", - пише у своєму блозі дієтолог Тетяна Годарт, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Вишнева запіканка

Нам знадобиться півкіло вишні, 500 г сиру 5% жирності, стевія за смаком замість цукру, два яйця, трохи ваніліну.

З вишні видаляємо кісточки. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У кухонному комбайні або блендері перемішуємо до однорідної маси сир, яйця, цукор і ванілін. У формочки для випічки заливаємо половину отриманої суміші, потім кладемо шар вишні і зверху поливаємо сирним міксом, що залишився. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо близько 50 хвилин.

Полуничний мус

Інгредієнти: 400 г полуниці, 200 г сиру (5% жирності), 10 г желатину чи агар-агару, стевія.

Желатин замочуємо в теплій воді згідно з інструкцією, щоб він повністю розчинився. Полуницю нарізаємо і збиваємо в блендері разом з сиром і цукрозамінником (стевією). Полунично-сирну масу з'єднуємо з желатином і перемішуємо. Готовий полуничний мус розливаємо по келихах і кладемо на півгодини в холодильник.

Шоколадно-полуничний чізкейк без випічки

Нам знадобиться 500 г полуниці, 400 г сиру 5% жирності, 200 г молока, 15 г желатину або агар-агару, 30 г какао, стевія.

Замочіть желатин у воді, щоб розчинився. Змішайте сир, 100 г молока, цукрозамінник і какао. Потім збийте всі інгредієнти блендером до однорідної маси. Розчинений желатин змішайте з частиною молока. З'єднайте обидві заготовки, збийте блендером і додайте дрібно нарізану свіжу полуницю. У форму помістіть суміш для чізкейку, зверху прикрасьте полуницею. Відправте десерт в холодильник на 6 годин.

Малинова панакота

Інгредієнти: малина - 300 г, вершки (10% жирності) - 100 мл, молоко (1%) - 300 мл, желатин - 10 г, стевія, кокосова стружка.

Залийте желатин теплою водою і залиште, поки не розчиниться. З'єднайте молоко і вершки і поставте на повільний вогонь. Коли суміш нагріється, додайте цукрозамінник і розчинений желатин. Хвилину проваріть на повільному вогні. Розлийте суміш по формах, поклавши в кожну з них 1 чайну ложку кокосової стружки і малину. Коли панакота охолоне, поставте її в холодильник на 3-4 години. Готовий десерт прикрашаємо ягодами малини.

Тарт з чорницею

Для того щоб приготувати тарт, буде потрібно 1 яйце, 100 г вівсяного борошна, 1 чайна ложка оливкової олії, 1 столова ложка кефіру, 0,5 чайної ложки розпушувача, стевія. Для начинки: чорниця, 400 г сиру (5% жирності), 3 яйця, 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю, стевія.

Змішайте кефір з оливковою олією і яйцем. В окремій мисці з'єднайте борошно, підсолоджувач (стевію) і розпушувач. Потім змішайте сухі й рідкі інгредієнти. Викладіть тісто у форму і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 8 хвилин. Поки випікається, з'єднайте сир з яйцем, просіяним крохмалем і стевією. Коли корж охолоне, викладіть на нього чорницю і залийте сирною масою. Випікайте 35 хвилин при температурі 180 градусів. Коли охолоне, відправте на 2 години в холодильник. Прикрасьте свіжою чорницею.

Кавові мафіни з вишнею

Інгредієнти: 200 г вишні, одне яблуко, одне яйце, 100 г вівсяних пластівців, 200 мл нежирного кефіру, 2-3 столові ложки міцної кави, стевія, 1 чайна ложка розпушувача, кориця, мигдальна стружка.

Залийте вівсянку кефіром і залиште на 15 хвилин. Потім додайте в отриману суміш натерте яблуко, яйце, стевію, вишню, розпушувач, каву і корицю. Перемішайте всі інгредієнти і залиште на 15-20 хвилин. Помістіть тісто в форми для випікання мафінів і прикрасьте мигдальною стружкою. Випікайте 30 хвилин при температурі 190 градусів.

Вишнево-бананове морозиво

Нам буде потрібно 3 банани, 200 г вишні, 6 фініків, кориця, 1 столова ложка какао.

Очистіть банани від шкірки і подрібніть в блендері. Якщо суміш вийде дуже густою, додайте 2-3 столові ложки води. Залийте фініки теплою водою і відставте на 10 хвилин, дістаньте кісточки. Збийте в блендері фініки, вишню без кісточки і корицю. Змішайте обидві маси, додайте какао і відправте морозиво в холодильник на 30 хвилин".

Джерело: Новое время

Тепер кричать про "знущання": Мешканці Бєлгородської області отримали вогнегасники від влади

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:50

Жителям прикордонних районів Білгородської області роздали понад 9 тис. вогнегасників для того, щоб вони гасили пожежі після обстрілів. Про це повідомив голова регіону В'ячеслав Гладков, передають Патріоти України. «Може, хтось подумає, що інформація н...

"Швидка" більше не везтиме українців до найближчої лікарні: Як змінили правила транспортування пацієнтів

п’ятниця, 22 листопад 2024, 6:22

За новими правилами бригади екстреної медичної допомоги доставлятимуть пацієнтів з інфарктами, інсультами та іншими критичними станами до профільних медичних закладів, передають Патріоти України. Як повідомили на сайті МОЗ, з січня 2025 року бригади шв...