Хіти тижня. "Соромно і незріло", - вчений відверто про ситуацію із Савченко

Не можна, щоб політичні діячі так поводилися...

Олександр Пасхавер. Фото: ЗМІ

Вчений-економіст Олександр Пасхавер висловив свою думку про ситуацію з Савченко, повідомляють Патріоти України. В ефірі 112.Україна радник президента зауважив про плачевність дій Савченко: "Якби не було так трагічно, то це було б комічно".

"Коли політик не соромиться заяв про підготовку терактів, це, як мінімум, свідчить про його незрілість. Ще трагічніше, коли у суспільстві до таких заяв ставляться із симпатією.

Відчуваю важке почуття з усім цим випадком. Уявіть собі, що в будь-якій країні затримують людину, яка збирається скоїти збройний переворот. Яка планує тяжкий злочин. І ця людина не заперечує цього. Не важливо хто це: Савченко або хтось інший. Але вона не заперечує такі розмови. І досить багато людей в країні ставляться з симпатією до такої людини.

Вона відповідає: а хто цього не хоче, збройного перевороту? Це виглядає, як незріла в цілому держава. І зовсім незріла людина. Коли її звинувачують у важкому злочині, а вона каже: а хто не хоче цього важкого злочину?

Найнеприємніше - це несерйозність ситуації. Якби не було так трагічно, то це було б комічно. Не можна, щоб політичні діячі так себе поводили. Політичні сходи у нас погано працюють. Я не бачу, щоб їй було просто соромно", - сказав він.

"Маємо ті інститути, яких заслуговуємо. Якщо вони такі, значить ми самі такі. Ні разу не чув від депутатів, щоб хтось сказав: хлопці, я чесний, чи не обманюю. Я мешкаю в 2-кімнатній квартирі з дружиною. Та ніхто з них і не живе так. Самі нормальні вимоги не дотримуються. Ми не вимагаємо від них цього. Все, що ми маємо, пов'язане з нами самими. Тому потрібно змінюватися самим. І в тій мірі, в якій змінюємося ми, отримуємо вищу якість еліти", - зауважив Пасхавер.

"Наприклад, якщо модні погані письменники. Так чому вони модні? Це характеризує не письменників, а тих хто їх читає. Те ж саме з політикою.

Для мене сором, як раз, що є такий політик. Це дитя з точки зору зрілості. А з точки зору освіти - ще більше. І цей процес не вартий уваги і ламаного гроша", - зауважив учений.

Опублікував: Інна Мартинчук

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...