Хіти тижня. Стійкість духу: Військовополонений моряк у "чекістському" СІЗО Москви шокував тюремників, виголивши на голові тризуб

Своєї провини Володимир Терещенко не визнає, вимагає звільнити його і повернути йому військову форму.

Володимир Терещенко. Фото: inforesist.org.

Під час слідчих дій щодо українського моряка Володимира Терещенка в Москві, чоловік назвав себе військовополоненим, зажадавши, щоб із ним поводилися відповідно до Женевської конвенції. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила адвокат Анастасія Георгіївська, передають Патріоти України.

За її словами, бранець повідомив слідчим особисті відомості саме в тому обсязі, який передбачає даний документ. Своєї провини Володимир не визнає. Вимагає звільнити його і повернути йому військову форму і знаки відмінності. У липні минулого року моряк переніс струс мозку, кілька тижнів був шпиталізований, про що також було поінформовано силовиків країни-агресора. Захисниця вважає, що нагадати про це було важливо, оскільки в СІЗО у Терещенка почалися головні болі.
Він неодноразово звертався до медперсоналу. Отримував таблетки, але його не інформували, що це за препарати. Не було і обстежень. Відтепер Володимир вирішив до такої «допомоги» не вдаватись. Але адвокат наполягла написати заяву на медогляд, оскільки в тиждень напади болю трапляються мінімум два рази.
«Я запитала, що ж він раніше-то мені про це не говорив - ну і як завжди відповідь - «бо він же справляється з цим сам, що скаржитися, а ось з зубами сам проблему вирішити не міг, тому і сказав». Словом, стійкий солдатик в своєму репертуарі», - написала вона.
У камері у Терещенка тепло, вона відремонтована, але маленька - менше 8 метрів. Проблем з сусідом по камері немає. Більш того, той відноситься до Володимира «приблизно як до сина, весь час щось смачне готує».
В даний час чоловіки на прохання сусіда військовополоненого вчать українську мову. «А ще з допомогою співкамерника Володя виголив собі на потилиці герб України і тепер шокує цим персонал СІЗО. Виглядає мило, мені сподобалося», - додала адвокат.
Адміністрація СІЗО тим часом відмовляється приймати від українця звернення за підписом «від військовополоненого Терещенка В.», висуваючи умовою писати «по формі» - «що утримується в СІЗО і т / ін». Довгий час в'язневі не передавались листи від рідних. В результаті віддали цілу пачку.

«Як я зрозуміла, питання з листами вирішилося завдяки тому, що консули викликали начальника СІЗО і безпосередньо запитали, що тут взагалі відбувається і чому у хлопців ніякого зв'язку із зовнішнім світом. Після цього листи відразу стали передаватися», - додала вона.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...