Хіти тижня. Святкували битву, якої не було: У "вибухонебезпечному" регіоні РФ силовики зі стріляниною придушили заворушення (відео)

За наявною інформацією, співробітники поліції намагалися зупинити страйкуючих, кілька людей були затримані.

Кабардино-Балкарія. Фото: Automobili.ru.

У місті Баксан в російському регіоні Кабардино-Балкарія, де вже кілька днів тривають міжетнічні сутички, вночі Росгвардія розганяла протестуючих кабардинців. Про це з посиланням на місцевих жителів повідомляє телеканал "Дощ", передають Патріоти України.

На відео, що опинилося в розпорядженні телеканалу, чутно стрілянину. Місцеві видання пишуть, що стрілянина сталася на посту ДПС, розташованому на розвилці траси "Кавказ". За наявною інформацією, так співробітники поліції намагалися зупинити страйкуючих, кілька людей були затримані.

17 вересня в селі Кенделен в Кабардино-Балкарії відбулося міжнаціональне зіткнення. Група кабардинців під керівництвом громадської організації "Шууей Хасе" здійснила сходження на гору Канжаль, приурочене до 310-річчя Канжальскої битви. Похід мав проходити через Кенделен, більшість жителів якого складають балкарці.

Місцеві жителі зупинили учасників походу на шляху до села. Вони заявили, що виступають проти сходження, а битви, річницю якої відзначають його учасники, не було. У Кенделен прибули співробітники поліції і Росгвардіі, щоб не допустити зіткнення сторін. Слідчий комітет почав дослідчу перевірку щодо подій в селі. Крім того, очевидці в Youtube також публікують відео сутичок.



В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...