Хіти тижня. Такої теплої зими не було протягом 100 років: Синоптик про те, чого чекати українцям надалі

Зміни є причиною зростання температурного режиму не тільки влітку, а й взимку, що може призвести до ранньої весни в Україні.

Фото: Тячів News.Аномально тепла зима може стати причиною дуже ранньої весни в Україні в 2018 році. Про це журналістам розповів директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда. В тому числі, він зазначив, що в поточному році експерти дивуються через плюсову температуру цієї зими, якої, як кажуть синоптики, не спостерігалося протягом більше ста років, передають Патріоти України.

«В середньому кліматична температура підвищується кілька десятків років поспіль. Зміни є причиною зростання температурного режиму не тільки влітку, а й взимку. В тому числі, згідно з нашими даними, за останній час в найбільш холодні місяці стало тепліше на 2-2,5 градуси. Все це в значній мірі скоротило тривалість зимового періоду, а сама українська зима стала іншою», - зазначив він. Микола Кульбіда в зв'язку з цим не виключає, що в нинішньому році весна буде ранньою.
Разом з тим, додав керівник Гідрометцентру, цілком імовірне короткочасне повернення зимової погоди, снігопадів і морозів навесні, що вже не раз доводилося спостерігати в попередні роки.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...