Помилки були визначені фахівцями Міністерства сільського господарства США, які проводили спеціальне дослідження проблеми обробки і вживання м'яса, інформують Патріоти України.
Одним з найбільш серйозних порушень експерти назвали ігнорування ретельного миття рук після контакту з м'ясом і в цілому погана гігієна рук на кухні під час приготування м'яса. За словами вчених, будь-яке м'ясо є носієм різних бактерій - наприклад, кишкової палички, бруцельозу. Також за умови випадкового потрапляння патогенних мікроорганізмів з м'яса в рот і шлунок людина може захворіти на дизентерію, менінгіт, хвороби серцево-судинної системи, постраждати від ниркової недостатності.
Експеримент із заздалегідь зараженим небезпечними бацилами м'ясом показав: люди, які з ним контактували посприяли тому, що мікроби опинилися всередині в контейнерів зі спеціями, на посуді, ручках шаф і холодильника, а також в салатах. Учасники цих випробувань, які не знали заздалегідь про задум вчених, розповіли потім, що під час готування м'яса вони ополіскували руки у воді і струшували краплі, або лише злегка торкалися рук рушником.
Вчені настійно радять після маніпуляцій з м'ясом ретельно мити руки з милом і потім насухо витирати. Іншою грубою помилкою фахівці вважають манеру різати м'ясо та інші продукти на одній дошці. Для оброблення м'яса повинна існувати «своя» дошка, яку в жодному разі не можна застосовувати для нарізки хліба або овочів, підкреслили медики.
Крім цього дуже важливі дані про санітарно-епідеміологічний контроль, кажуть лікарі. Якщо м'ясо купується на ринку, потрібно обов'язково вимагати висновок ветеринарного контролю.
Заріна з Костянтинівки на Донеччині розповіла моторошну історію, як сім років прожила в кімнаті із трупом своєї сестри. Мати дівчат вірила, що її старша донька жива, а родичі та сусіди були байдужі до проблем родини. Лише через 20 років після звернення...
Користувачка TikTok Марина Кузіна опублікувала відео з фірмового магазину Roshen, де придбала, за її словами, найдорожчі цукерки у своєму житті, передають Патріоти України. Ласощі Gianduja коштували 1549 гривень за кілограм. За три штучки дівчина запла...