Хіти тижня. Це дуже небезпечно: Помилки в приготуванні м'яса, які можуть коштувати вам здоров'я

За словами вчених, будь-яке м'ясо є носієм різних бактерій - наприклад, кишкової палички, бруцельозу.

Будьте обережні, коли готуєте м'ясні страви. Ілюстрація: соцмережі.

Помилки були визначені фахівцями Міністерства сільського господарства США, які проводили спеціальне дослідження проблеми обробки і вживання м'яса, інформують Патріоти України.

Одним з найбільш серйозних порушень експерти назвали ігнорування ретельного миття рук після контакту з м'ясом і в цілому погана гігієна рук на кухні під час приготування м'яса. За словами вчених, будь-яке м'ясо є носієм різних бактерій - наприклад, кишкової палички, бруцельозу. Також за умови випадкового потрапляння патогенних мікроорганізмів з м'яса в рот і шлунок людина може захворіти на дизентерію, менінгіт, хвороби серцево-судинної системи, постраждати від ниркової недостатності.

Експеримент із заздалегідь зараженим небезпечними бацилами м'ясом показав: люди, які з ним контактували посприяли тому, що мікроби опинилися всередині в контейнерів зі спеціями, на посуді, ручках шаф і холодильника, а також в салатах. Учасники цих випробувань, які не знали заздалегідь про задум вчених, розповіли потім, що під час готування м'яса вони ополіскували руки у воді і струшували краплі, або лише злегка торкалися рук рушником.

Вчені настійно радять після маніпуляцій з м'ясом ретельно мити руки з милом і потім насухо витирати. Іншою грубою помилкою фахівці вважають манеру різати м'ясо та інші продукти на одній дошці. Для оброблення м'яса повинна існувати «своя» дошка, яку в жодному разі не можна застосовувати для нарізки хліба або овочів, підкреслили медики.

Крім цього дуже важливі дані про санітарно-епідеміологічний контроль, кажуть лікарі. Якщо м'ясо купується на ринку, потрібно обов'язково вимагати висновок ветеринарного контролю.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...