Хіти тижня. Це врятує тисячі життів: Українські медики зробили сенсаційне відкриття

Українські лікарі вдосконалили операцію на коронарних артеріях серця. Тепер вони зможуть оперувати їх не розрізаючи грудну кістку.

Про це повідомили медики Центру кардіохірургічної допомоги "Добробут", передають Патріоти України.

"Операція без розрізу грудини краще переноситься пацієнтами і зменшує час післяопераційної реабілітації", - йдеться в повідомленні.

Новий метод мініінвазивного многососудистого коронарного шунтування дозволить пацієнтам отримати менш болісне оперативне втручання і швидше повернутися до звичного ритму життя після операції.

Коронарне шунтування - кардіохірургічна операція на коронарних артеріях серця, виконується з метою реваскуляризації (відновлення кровопостачання) ділянок міокарда, кровопостачання в яких зменшена або відсутня внаслідок звуження або закупорки просвіту коронарних артерій, які є у пацієнтів з діагнозом ішемічна хвороба серця.

У Центрі планують провести у наступному році близько 300 операцій із застосуванням інноваційного методу. При цьому затрати кожного пацієнта складуть приблизно 120-140 тис. гривень.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...