Хіти тижня. Українців шокувала пропагандистська книжка для дітей (фото)

Українців розлютила історія про продаж дитячої пропагандистської книжки на Форумі видавців у Львові, яка не тільки вихваляє братство України та країни-агресора Росії, але і відкрито рекламує скандально відому народного депутата Надію Савченко.

Про кричущий випадок розповів журналіст Роман Онишкевич на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, книжку "Пригоди малого Укропчика" автора Тетяни Пакалюк придбала його дочка на прохання сина, якому сподобався літачок на обкладинці видання.

"Уже з перших сторінок у дорослих читачів з'являються недвозначні алюзії, не доступні, Богу дякувати, дітям. Отже, літачок Укропчик потрапляє в полон до ворога, де починає голодування і сильно марніє. А повернувшись в рідну неньку Україну починає боротися з Брехнею і Пихою. В результаті, Правда, яку сіє літачок, отримує крила і злітає до небес в формі крилатої діви з впізнаваною фізіономією (мова йде про Савченко. - ред.). Але це не апофеоз. Апофеоз - закінчення сеї поеми. Літачок за допомогою Правди наводить порядок, припиняє "братовбивчу війну", після чого пристиджена Країна-сестра просить вибачення в України", - розповідає Онишкевич про сюжет книги.

Крім того, для ілюстрації лейтмотиву провокаційного дитячого видання журналіст наводить цитату його кінцівки.

Тут Сусідку Україна

Почала втішати:

"Нас обох колись родила

Русь - єдина мати.

Древній Київ - батько спільний,

Тож народи - браття.

Навіть війни не загасять

Єдності багаття.

Поможи мені, Сусідко,

Із руїни встати,

Мої села и міста

Всі відбудувати".

Такі випади автора викликали бурхливий ажіотаж в соцмережі, і користувачі залишили безліч обурених коментарів під постом про скандальну книгу.

"Ну що ж, ФСБ 5+ за далекоглядний психологічний вкид, перспективну закладку і роботу з агентурою, а організаторам форуму таки доведеться фільтрувати контент на майбутнє, бо то цьогоріч вже не перший дзвіночок - все ж тагібридна війна", "Як підло і завуальовано подаються заклики "Путін, прийди!". Зрештою, книжка про те, як наш Укропчик здався. І що робити з тією гнидою?!"," Щооо? Ну це вже взагалі перевершило всю тупість авторки. Як таке можна було видати, в голові не вкладається"," Ну трохи переплутали. Замість агітаційних палаток тієї, що з крилами, завезли в намет форуму","Нема слів", - пишуть люди.

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...