Хіти тижня. Українців вразила історія про тарифи в Британії (фото)

У Великобританії заплатити за опалення можна за допомогою спеціальної картки в газовому лічильнику.

Про це у Facebook повідомив директор із комунікацій в "Укренерго" Михайло Бно-Айріян, передають Патріоти України.

"Прокинувшись у Лондоні у друзів вдома, раптом зрозумів, що в квартирі дуже холодно. На вулиці було +2... Пішов я шукати вмикач опалення. Яке ж було моє здивування, коли в комірчині я побачив цей газовий лічильник. Він влаштований дуже просто. Вставляєш свою картку, на якій є гроші, і газ пішов. Витягнув картку - газ припинився", - зазначив Бно-Айріян.

За його словами, подібна система оплати є абсолютно справедливою. "За тиждень проживання ми (а нас було троє) використовували газу на 10 фунтів (370 грн). Не так уже й багато для двокімнатної квартири загальним метражем до 50 кв м, з огляду на те, скільки ми платимо зараз за тепло і гарячу воду в опалювальний сезон. Цікаво, у якому десятилітті у нас буде те саме?" - пише Бно-Айріян.

Відповідна публікація зацікавила користувачів мережі.

"По-моєму, дешевше ніж в Україні!" - зазначив Goga Kiev.

"10 фунтів за 10 днів і 30 - за місяць, навіть при мінімальній зарплаті в 928 фунтів - дійсно не так дорого. Це ж не 1500 грн при мінімалці 3200 грн", - заявила Наталія Романова.

"В Україні всі активно кричали про підвищення ціни на газ, але не так активно про індивідуальні лічильники. Сьогодні обл- і міськгази намагаються нав'язати загальнобудинкові лічильники. Тому нам ще дуже довго до системи Англії", - пише Nina Lysenko.

"Так само й електроенергія продається - по припейд карті. Але треба зауважити, що таке практикується в будинках під здачу і припейд-тариф дорогий. Постійні резиденти мають контракт і платять менше", - підсумував Ігор Ляшенко.


Загиблому було лише 20: Убивство поліцейського на Вінниччині зафіксувала бодікамера (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:45

Унаслідок стрілянини сьогодні вночі на Вінниччині загинув поліцеський, а його напарник зазнав поранень. Трагічну подію зафіксувала на відео бодікамера правоохоронця, передають Патріоти України.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...