Хіти тижня. Вчені думали 100 років! Розкрито одну із загадок "прокляття" гробниці фараона Тутанхамона (фото)

Загадкові плями на стінах похоронної кімнати давньоєгипетського фараона Тутанхамона, виявлені при її розтині на початку XX століття, є загиблими бактеріями. Це відкриття зробили фахівці, що проводили 10-річну реставрацію гробниці, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Роботи проводили співробітники Інституту консервації Гетті спільно з Міністерством у справах старожитностей Єгипту, які протягом десятиліть відновлювали і очищали настінний розпис, а також усували сліди зносу. Однак вони вирішили залишити плями на стінах, які раніше вважалися зростаючими колоніями мікроорганізмів. Порівняння з історичними фотографіями, зробленими в 20-х роках XX століття, показали, що плями не змінилися в розмірах, а хімічний аналіз показав, що плями є загиблими бактеріями, а значить безпечні для мумії.

Фараон Тутанхамон правив в Стародавньому Єгипті приблизно в 1332-1323 роках до нашої ери. Він зійшов на престол у віці 10 років, а помер в 19. Гробницю Тутанхамона виявили в 1922 році. У ній були знайдені саркофаг з муміфікованим тілом фараона, а також численні прикраси. Довгий час вважалося, що його гробниця була "проклятої", так як преса того часу активно поширювала слух, що дослідники, які відкрили місце поховання, загинули при загадкових обставинах. Однак всі "факти", що нібито свідчать на користь прокляття, були підігнані заради газетної сенсації, і більшість учасників розкопок дожили до похилого віку.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...