Хіти тижня. Відомий волонтер назвав ім'я потенційної "нової жертви" після Гандзюк

Волонтер Роман Синіцин підкреслив, що в нападах на активістів є системність.

Сергій Стерненко. Фото: соцмережі.

Активіст, екс-глава обласного відділення "Правого сектора" в Одесі Сергій Стерненко, на якого був скоєний жорстокий напад, може стати наступною "жертвою" після Катерини Гандзюк. Таке припущення висловив волонтер Роман Синіцин, який заснував ініціативу "Хто замовив Катерину Гандзюк", в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Сергій пережив їх три (напади. — Ред.). Очевидно, що ось саме його хочуть вбити. Йому досі не надали державну охорону. З'явилася приватна після третьої спроби. Допомогли небайдужі люди. При цьому голова Нацполіції Одеської області Дмитро Головін сміявся в очі журналістам та активістам на зустрічі", — зазначив він.

Синіцин підкреслив, що в нападах на активістів є системність. "Тепер це визнав президент і генпрокурор, а в МВС — не визнають. Їм байдуже. У регіонах це виглядає більш виразно", — додав він.

Наприклад, за словами волонтера, херсонська поліція показово саботувала, до смерті Каті, розслідування, коли стріляли в керівника місцевого Нацкорпусу, а також побили депутата від "Свободи" Матковського і місцевого журналіста Нікітенка.

"Нікого не знайшли. За цими трьома випадками не було проведено жодних слідчих дій до резонансу щодо Каті. Нікітенко телефонує слідчому і питає: "Коли будете мене допитувати?". Відповідають, що потім і не піднімають слухавку", — уточнив він.

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...

Заявив, що його "спровокували": Суд оштрафував на 17 тис. чоловіка з Кіровоградщини, який показав поліції статевий орган

вівторок, 16 квітень 2024, 17:57

Чоловіка з Кіровоградської області оштрафували на 17 тисяч гривень за те, що він показав поліції свій статевий орган. Той заявив, що його "спровокували", передають Патріоти України. Про це йдеться у вироку Новгородківського районного суду Кіровоградськ...