Хіти тижня. "Вперше наважився розповісти цю історію", - Вакарчук про візит до Криму

Музикант зізнався, що був дуже зворушений появою кримських татар, які були готові його захищати.

Святослав Вакарчук. Фото: РБК.

Громадський діяч, лідер української рок-групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук вперше розповів про те, що був в Криму напередодні анексії півострова. Про це він розповів в Києві 1 грудня під час нагородження переможців літературного конкурсу «Кримський Інжир», повідомляють Патріоти України.

«Я вперше вирішив розповісти її (цю історію – ред.) зараз. Це було 8 березня 2014-го. Я розумів, що дуже серйозні речі відбувалися в Криму. Я за власною ініціативою прилетів до Сімферопольського аеропорту. На самому виході мене заблокувала так звана «кримська самооборона», яка з одного боку поводилася коректно, але дала зрозуміти, що мене нікуди не пустить. Далі був дуже складний день, який ми провели з різним успіхом. Але, буквально через 30 хвилин, після того як я опинився в цьому аеропорту, приїхала велика група наших братів - кримських татар, які дізнавшись, що я там, приїхали мене захистити», - сказав Вакарчук.

За його словами, такі дії кримських татар він запам'ятає «назавжди». «На щастя мене захищати не потрібно було. Але я запам'ятаю цей момент назавжди. Їх підтримка, то, що вони прийшли до мене і сказали: «Ми з вами» - я не забуду це ніколи ... У той момент я відчув, що є українська політична нація», - додав Вакарчук.

У Києві з 1 по 2 грудня в Кримському будинку проходить перший українсько-кримськотатарський літературний фестиваль «Кримський інжир».

Джерело: Крим.Реалії

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...