Вчені з Національним університетом Сінгапура проаналізували дані про дієту, спосіб життя понад 600 китайців, передають Патріоти України із посиланням на Daily Mail.
Учасників відстежували з 2011 по 2017 роки. Їх запитували про те, як часто вони вживали гриби. Усі вони проходили когнітивні тести. Виявилося, що в цих тестах кращі результати показували ті, хто стверджував, що щотижня з'їдає понад 300 грамів грибів.
Так, вживання двох порцій грибів на тиждень знижує шанси на розвиток когнітивних проблем (деменції) на 50%.
Це синдром стійкого порушення когнітивних функцій у результаті органічного ураження мозку. Частота деменції зростає з віком. В Україні на деменцію страждають 63 тисячі людей, щороку занедужують понад 4,5 тисячі осіб.
Вчені вважають, що такий результат через унікальне поєднання – ерготіонін (Ergothioneine), яке міститься у грибах. Ерготіонін вважають антиоксидантом і протизапальним засобом, що люди не можуть виробити самостійно.
Чернігівець Владислав Плис пробув у російському полоні два роки і п’ять місяців. 46-річного чоловіка вдалося звільнити 12 червня. А наступного дня він дізнався про смерть матері. Трагічну історію родини опублікувало видання «Вість», передають Патріоти ...
У Калуському районі Івано-Франківської області чоловік погрожував поліцейському сокирою під час спільного рейду працівників поліції та територіального центру комплектування. У зв'язку з цим інцидентом на Прикарпатті розпочали кримінальне провадження. П...