
Вчені з Національним університетом Сінгапура проаналізували дані про дієту, спосіб життя понад 600 китайців, передають Патріоти України із посиланням на Daily Mail.
Учасників відстежували з 2011 по 2017 роки. Їх запитували про те, як часто вони вживали гриби. Усі вони проходили когнітивні тести. Виявилося, що в цих тестах кращі результати показували ті, хто стверджував, що щотижня з'їдає понад 300 грамів грибів.
Так, вживання двох порцій грибів на тиждень знижує шанси на розвиток когнітивних проблем (деменції) на 50%.
Це синдром стійкого порушення когнітивних функцій у результаті органічного ураження мозку. Частота деменції зростає з віком. В Україні на деменцію страждають 63 тисячі людей, щороку занедужують понад 4,5 тисячі осіб.
Вчені вважають, що такий результат через унікальне поєднання – ерготіонін (Ergothioneine), яке міститься у грибах. Ерготіонін вважають антиоксидантом і протизапальним засобом, що люди не можуть виробити самостійно.
У морозну погоду водії прагнуть якомога швидше прогріти салон, адже поїздка в холодному авто небезпечна: вікна запотівають або обмерзають, знижується видимість, а увага водія зосереджується на холоді, а не на дорожній ситуації, пише РБК-Україна, переда...
Зростання тарифів і непроста економічна ситуація дедалі частіше призводять до накопичення боргів у громадян. У разі тривалої несплати комунальних послуг або кредитів найгіршим наслідком може стати втрата житла. Втім, закон дозволяє звернення стягнення ...