Хіти тижня. Ви б ні за що не вгадали: Який продукт може вберегти від старечого недоумства

Вживання двох порцій грибів на тиждень знижує шанси на розвиток когнітивних проблем (деменції) на 50%.

Регулярно їсти гливи - дуже корисно. Фото: соцмережі.

Вчені з Національним університетом Сінгапура проаналізували дані про дієту, спосіб життя понад 600 китайців, передають Патріоти України із посиланням на Daily Mail.

Учасників відстежували з 2011 по 2017 роки. Їх запитували про те, як часто вони вживали гриби. Усі вони проходили когнітивні тести. Виявилося, що в цих тестах кращі результати показували ті, хто стверджував, що щотижня з'їдає понад 300 грамів грибів.

Так, вживання двох порцій грибів на тиждень знижує шанси на розвиток когнітивних проблем (деменції) на 50%.

Деменція – що це?

Це синдром стійкого порушення когнітивних функцій у результаті органічного ураження мозку. Частота деменції зростає з віком. В Україні на деменцію страждають 63 тисячі людей, щороку занедужують понад 4,5 тисячі осіб.

Вчені вважають, що такий результат через унікальне поєднання – ерготіонін (Ergothioneine), яке міститься у грибах. Ерготіонін вважають антиоксидантом і протизапальним засобом, що люди не можуть виробити самостійно.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...